Undersøgelse: Kvinder i produktionen er godt for forsyningskæden

En stor undersøgelse har netop påvist vigtigheden i at have kvindelige ansatte i fremstillingsindustrien. De er blandt andet med til at fremme innovative og kreative løsninger, der kan give virksomheder bedre resultater.

Ifølge undersøgelsen kan det godt betale sig at gøre opmærksom på kvinders muligheder for karriere i fremstillingsvirksomheder. Således mener 29 procent af de adspurgte kvinder, at skolen opmuntrer dem til at skabe en karriere inden for fremstillingsindustrien..

01.05.2017

CSR.dk

Undersøgelsen giver blandt andet et indblik i, hvordan virksomheder effektivt kan rekruttere, fastholde og fremme kvinder med talent inden for fremstilling og illustrerer samtidig måder, hvorpå kvinder kan have indflydelse i branchen.

Ifølge Abe Eshkenazi, der er CEO i Apics, er den nye undersøgelse et vigtigt skridt mod at forstå, hvordan man kan gøre det at arbejde i forsyningskæden mere attraktivt for kvinder i fremtiden.

Forbedring af forretningspræstation
Næstformand hos Deloitte & Touche LLP, Trina Huelsman, er medforfatter på rapporten, der er udarbejdet i forbindelse med undersøgelsen, og ser et stort potentiale i at frigøre kvinders potentiale i forsyningskæden:

”Organisationer, der har en strategisk prioritering af rekruttering og samtidig fremmer ansættelsen af kvinder, kan understøtte forskellige beslutningsperspektiver, drive innovative og kreative løsninger og opnå en bedre forretningspræstation”, siger hun til Supply Chain Management Review.

Derfor kan det være en god idé at ansætte flere kvinder i forsyningskæden, da ubesatte stillinger i branchen ifølge Craig Giffi, der ligeledes er næstformand hos Deloitte LLP, vil vokse til to millioner i årene fra 2015 til 2025.

Øget indsats på universiteter og i virksomheder
I forbindelse med undersøgelsen har man blandt andet forsøgt at skabe øget fokus på kvinders ekspertise og lederskab i fremstillingsindustrien. Forskere i projektet har meddelt, at de mærker en øget indsats fra universiteter, virksomheder og industrien generelt for at fremme en positiv holdning til kvinder i produktions- og forsyningskæden.

Her viser resultater, at der er sket en positiv udvikling i branchen, og at der i dag er stort fokus på at sikre, at flere kvinder bliver en den af arbejdsstyrken i branchen og samtidig får succes med det.

Således mener 29 procent af de adspurgte kvinder, at skolen opmuntrer dem til at skabe en karriere inden for fremstillingsindustrien.

Læs også: AI kan styrke bæredygtighed i supply chains

Samtidig vil 42 procent af de adspurgte opmuntre deres døtre eller andre kvindelige familiemedlemmer til at gøre karriere inden for industrien.

- EL

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

24.04.2025Schneider Electric

Sponseret

Det er verdens grønneste virksomhed, og de måler alt: - Det er dumt at lade være

10.04.2025BSR

Sponseret

Maintaining Sustainability and Human Rights Principles as Supply Chains Upend

10.04.2025BSR

Sponseret

Maintaining Sustainability and Human Rights Principles as Supply Chains Upend

07.04.2025Schneider Electric

Sponseret

Schneider Electric lancerer skræddersyet løsning til SMV’ers bæredygtighedsarbejde

02.04.2025Schneider Electric

Sponseret

Mobile datacentre er fremtiden – Schneider Electric opskalerer produktionen

01.04.2025Fristads Kansas

Sponseret

I front i tekstilbranchen: Virksomhed har cirkulær produktion i kernen af sin forretning

31.03.2025Schneider Electric

Sponseret

Harmony NFC kontrolrelæer og timere er nu fuldt kompatible med iOS

25.03.2025CSR.dk

Ingen er 100 % fri for risikoen for tvangsarbejde dybt nede i forsyningskæden

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle