Årets hi-messe sætter bæredygtighed i centrum
Når en længeventet fysisk hi Tech & Industry Scandinavia løber af stablen i starten af oktober bliver det med bæredygtigheden, som sit gennemgående tema. Det annoncerede arrangørerne i sidste uge, hvor de samtidig løftede sløret for de fire nominerede til hi Sustainable Development Award.
Den 5. til 7. oktober forløber hi Tech & Industry Scandinavia igen i fysiske rammer efter mange måneders nedlukninger og restriktioner. Messen har som sædvanlig en række eventområder, som blandt inkluderer den nyetablerede Eksportkonference.
Ved hvert eventområde bliver der mulighed for at dykke ned i krogene for hvert emne – men et fokus vil gå igen. Til messens Presse Kick-off 25. august afslørede arrangørerne, at bæredygtighed bliver årets gennemgående tema.
Uddeling af bæredygtighedsprisen
I samme anledning blev der også sat navn på de fire nominerede, der har muligheden for at hive hi Sustainable Development Award 2021 med hjem, en pris der er sponsoreret af Fremstillingsindustrien og Dansk Industri.
De fire finalister er:
- Insatech for udviklingen af en unik teknologi, der renser forurenet drikkevand nemt, billigt og miljøvenligt - bogstaveligt talt med lysets hast via UV-lys.
- Siemens Gamesa for i fællesskab med lokale partnere at have etableret verdens første og største brintanlæg: 'Brande brint', der kan bidrage til at omstille den tunge transport fra sort til grøn.
- InnoCELL for udviklingen af en superkondensator, der kan lagre store mængder energi fra bæredygtige kilder som sol og vind, ligesom den har en markant længere levetid end traditionelle batteriløsninger.
- Lyras for at skabe en enestående og effektiv metode til kold-pasteurisering, der reducerer energiforbruget med hele 90 % og vandforbruget med ikke mindre end 60 %.
Ser frem til det personlige møde
Udover de spændende oplæg, glæder MCH og arrangørerne bag hi-messen sig også blot til det personlige møde og den fysiske kundekontakt kan blive genoptaget.
”Gennem de seneste 17 måneder har det personlige møde været begrænset til at foregå digitalt, men det personlige møde må aldrig gå af mode. Og som vi kunne høre og mærke i videoen (af Formland-messen, der løb af stablen i MCH i august, red.) er det måske mere moderne end nogensinde før. Det skal vi værne om, og vi glæder os rigtig meget til oktober og til at få mulighed for at sætte både den personlige og faglige ramme for udstillere, besøgende og for pressen. Vi glæder os til at samle branchen og ses igen”, sagde Georg Sørensen, som er adm. direktør i MCH A/S.
Jørgen Stenberg, administrerende direktør i Hans Følsgaard A/S og formand for messekomitéen, gav efterfølgende et nærmere indblik i de store konsekvenser, som covid-19 har haft på tværs af sektorer og på tværs af landegrænser. Hans konklusion var dog også klar:
”Onlinemøderne bliver en del af fremtiden, men sådan et møde kan ikke stå alene, uden at der først er etableret en relation. Opbygning af relationer er kernen i vores forretninger, og det skal vi holde fast i sammen med tillid og løsninger. Det kan messen være med til at give, og der er mange gode ting på programmet”, afsluttede Jørgen Stenberg.
- KCP