Årets nominerede til Odense Bæredygtighedspris er fundet!
I et stærkt felt af kandidater, har formandskabet for Odense Bæredygtighedsråd fundet de tre nominerede, der skal konkurrere om bæredygtighedsprisen. International Garden, UngOdense og ReMida Center Odense er årets tre nominerede.
I et stærkt felt af kandidater, har formandskabet for Odense Bæredygtighedsråd fundet de tre nominerede, der skal konkurrere om bæredygtighedsprisen. Odense International Garden, UngOdense og ReMida Center Odense er årets tre nominerede. Bæredygtighedsprisen uddeles af borgmester og formand for Odense Bæredygtighedsråd Peter Rahbæk Juelden 22. marts 2018, kl. 15-17 på Odense Rådhus.
En bæredygtig have, der formidler om naturen og maden vi spiser, et center for kreativt genbrug af overskudsmateriale og en ungdomsskole, der skaber meningsfulde og bæredygtige lærings- og fritidsfællesskaber. Det er de tre forskellige nominerede til dette års bæredygtighedspris.
- Der var igen i år indstillet gode og forskellige initiativer til bæredygtighedsprisen. Det viser os, at bæredygtighed er noget, som Odense kan og vil arbejde med. Det var ikke en nem opgave for rådets formandskab at vælge årets nominerede. Alle tre nominerede initiativer arbejder med bæredygtighed i øjenhøjde og viser på den måde meget godt, hvad bæredygtighed går ud på, fortæller borgmester og formand for Odense Bæredygtighedsråd Peter Rahbæk Juel.
Odense Bæredygtighedspris uddeles af Odense Bæredygtighedsråd til et bæredygtigt initiativ i Odense, der er gennemtænkt i forhold til de tre elementer i bæredygtighed: sociale forhold, økonomi og miljø. Gennem årene er bl.a. virksomheder, foreninger og uddannelsesinstitutioner blevet indstillet til prisen.
De tre nominerede initiativer til dette års Bæredygtighedspris er:
Odense International Garden, En bæredygtig have
Odense International Garden er et natursocialt projekt i Odense, hvor internationale børnefamilier i fællesskab dyrker og høster grøntsager og blomster. I hele processen fra jord til bord indtænkes et miljøhensyn fx gennem økologisk dyrkning, fokus på madspild og vandforbrug samt fremme af biodiversitet.
UngOdense, ”Læring for Fremtiden” – et bæredygtigt udviklingsprojekt
Med projektet Læring for Fremtiden giver ungdomsskolen UngOdense børn og unge i Odense viden om og handlekompetencer inden for bæredygtighedsområdet. Der tages udgangspunkt i FN’s 17 verdensmål, som sættes ind i et lokalt og globalt perspektiv.
ReMida, Center for kreativt genbrug af overskudsmaterialer
ReMida Center Odense er et center for kreativt genbrug af overskudsmaterialer, som indsamles ved lokale virksomheder. Centeret arbejder ud fra tanken om, at overskudsmaterialer skal betragtes som en værdifuld ressource og ikke som affald. Ved ReMida får overskudsmaterialerne nyt liv og ny anvendelse frem for at blive kasseret.
Overrækkelse af prisen
Hvem der vinder prisen afsløres torsdag d. 22. marts, kl. 15-17 på Odense Rådhus, hvor de tre nominerede vil præsenter deres initiativ. Arrangementet er gratis og åbent for alle. Yderligere info og tilmelding efter "først til mølle" princippet via: www.odense.dk/Baeredygtighedsraad. Angiv venligst ved tilmeldingen om du særlige behov (fx for døvetolk eller lignende).
Odense Bæredygtighedspris uddeles af Odense Bæredygtighedsråd til et bæredygtigt initiativ i Odense, der er gennemtænkt i forhold til de tre elementer i bæredygtighed: sociale forhold, økonomi og miljø. Odense Bæredygtighedsråd arbejder for at fremme nye bæredygtige løsninger i Odense og rådet er bredt sammensat af personer fra både private og offentlige aktører, som har kompetencer indenfor miljø, sundhed, økonomi og sociale forhold. www.facebook.com/Baeredygtighedsraad | www.odense.dk/Baeredygtighedsraad