14.08.2019  |  Samfund

12 nominerede til Odenses verdensmålspriser er fundet

Indhold fra partner Hvad er dette?

I et stærkt felt af over 60 kandidater er 12 initiativer nomineret til fire nye odenseanske verdensmålspriser, som uddeles for første gang den 29. august 2019 på Odense Rådhus.

Odense Bæredygtighedsråd har hvert år siden 2011 uddelt Odense Bæredygtighedspris. Nu har prisen skiftet navn og uddeles for første gang som Odense Verdensmålspris. Som noget nyt uddeles også de tre sidepriser Ungeprisen, Hverdagsaktivisten og Klimaprisen.

Interessen for at indstille kandidater har været stor, fortæller Peter Rahbæk Juel, borgmester og formand for Odense Bæredygtighedsråd:

- De fire nye verdensmålspriser illustrerer, at Odense som by prioriterer verdensmålene og arbejder med dem på rigtig mange forskellige måder. I Bæredygtighedsrådet var vi spændte på, hvor mange der ville søge de nye verdensmålspriser, men flere end 60 indstillinger er virkelig flot. Det fortæller os, at mange forskellige odenseanske aktører allerede arbejder med verdensmålene, hvilket jeg er rigtig glad for på byens vegne. Og vi var faktisk kommet på en svær opgave, da vi skulle vælge de 12 nominerede, for det var et meget bredt felt af kvalificerede kandidater, fortæller Peter Rahbæk Juel.

FN’s 17 Verdensmål for en bæredygtig udvikling på kloden danner rammen om de fire nye verdensmålspriser. De 12 nominerede er:

Odense Verdensmålspris (hovedprisen):

 • Tasso A/S
 • Plus Pack A/S
 • Professor Henrik Wenzel, Center for Livscyklus Studier, SDU.
   

Ungeprisen:

 • UngEnergi Odense
 • Den Grønne Paraply, Odense Katedralskole
 • Klimaheltene fra 3.A på Abildgårdskolen.
   

Hverdagsaktivisten:

 • Tuyen Phan
 • Kefa Abu Ras
 • Amanda Poulsen.
   

Klimaprisen:

 • exodraft a/s
 • Borgerne fra projektet "Klimaklar i Skibhus"
 • PhD studerende Anders Mortensen og Kasper Rasmussen, Institut for Kemi- Bio- og Miljøteknologi, SDU.

Overrækkelse af verdensmålspriserne
Hvem der vinder de fire verdensmålspriser afsløres torsdag d. 29. august, kl. 15-18 på Odense Rådhus, hvor alle nominerede vil præsentere deres initiativ. Arrangementet er gratis og åbent for alle.

Læs meget mere om alle de 12 nominerede og tilmeld prisarrangementet på: www.odense.dk/Baeredygtighedsraad.

Om de fire priser
Odense Verdensmålspris giver Odense Bæredygtighedsråd til en aktør, som har forholdt sig til alle verdensmålene og som har fundet ud af hvilke mål, der er relevante for den pågældende aktør. Ungeprisen hylder odenseanske unge, som tager ansvar og engagerer sig i ét eller flere af verdensmålene. Med Hverdagsaktivisten hyldes en odenseaner, som i sin dagligdag tager ansvar og engagerer sig i ét eller flere verdensmål. Klimaprisen hylder et odenseansk initiativ, som bidrager til verdensmål 7 eller 13, der handler om bæredygtig energi og klimaindsats. Klimaprisen uddeles af Verdensmål Udvalget, som er nedsat af Odense Byråd.

Mere fra Odense Bæredygtighedsråd

Odense Bæredygtighedsråd

www.odense.dk/Baeredygtighedsraad

Odense Bæredygtighedsråd arbejder for at skabe nye bæredygtige løsninger i Odense. Rådet er bredt sammensat af personer fra både private og offentlige aktører, som har kompetencer indenfor miljø, sundhed, økonomi og sociale forhold.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere