03.07.2008  |  Klima, miljø og energi

Ét fælles europæisk luftrum - færre forsinkelser og bedre miljø

Europakommissionen har for nylig fremsat sin 2. lovgivningspakke om det fælleseuropæiske luftrum.

Europakommissionen har for nylig fremsat sin 2. lovgivningspakke om det fælleseuropæiske luftrum. Potentialet er ikke mindre end 40 procent færre forsinkelser, 73 procent øget kapacitet, øget sikkerhed, lavere omkostninger og 10 procent mindre CO2-udslip, skriver Transportministeriet.
Det europæiske luftrum er i dag præget af forskellige nationale regler, som forsinker trafikken og betyder, at luftfartsselskaberne flyver zig-zag ned i gennem Europa. Gennemførelsen af det Fælles Europæiske Luftrum har vist sig at gå langsomt, og Kommissionen vil derfor speede processen op for at sikre bedre og hurtigere implementering.
Transportministeriet hilser Kommissionens forslag velkomment og ser frem til at arbejde videre med forslaget. Det er vigtigt for luftfarten, miljøet og alle de rejsende.
”Med forslaget er der mulighed for at slå mange fluer med ét smæk: Mindre CO2, færre forsinkelser og ikke mindst øget sikkerhed gennem samarbejde”, siger transportminister Carina Christensen.

Mere fra Mia

Mia Salling

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere