15.09.2014  |  Strategi & ledelse

Økonomi uden CSR hører fortiden til

Indhold fra partner Hvad er dette?

En succesful forretningsmodel uden bæredygtige elementer bliver i fremtiden et sjældent syn. CFO’er verden over involverer sig i stigende grad i CSR og fordelene er ikke til at tage fejl af.

Økonomichefers hverdag drejer sig ikke længere blot om at knuse tal. Ifølge en ny whitepaper fra Deloitte er bæredygtighed i stigende grad på CFO’ernes dagsorden, og de kan se de økonomiske fordele i at inkludere bæredygtige elementer i deres forretningsmodeller.

Stigende involvering
Af de adspurgte CFO’er melder 73% tilbage, at deres involvering i bæredygtighed er steget siden sidste år. Fremgangen ser heller ikke ud til at stagnere; hele 80% svarer i Deloittes nyeste undersøgelse, at de forventer en stadigt stigende involvering i CSR de næste to år.

Og økonomicheferne er ikke blot blevet mere involverede i CSR; de inddrager også bæredygtighedsagendaen, når der træffes finansielle beslutninger. Mest markant er indflydelsen af CSR på fusioner og opkøb, der er steget fra 33% i 2012 til 48% i 2013. Derudover kommunikerer CFO’erne også mere omkring de finansielle aspekter ved bæredygtighed, hvilket i 2013 lander på en anden plads over vigtigheden af bæredygtighedsrelaterede finansinitiativer.

Fremgangen kan måske forklares i CFO’ernes opfattelse af, at der er en stærk sammenhæng mellem virksomheders arbejde med henholdsvis bæredygtighed og deres finansielle præstation. Trods enkelte sagers relativt lange udsigter til fortjeneste, genererer investeringer i bæredygtighed generelt positiv indflydelse på bundlinjen.
 
Unik positioneret
Det giver altså god mening, at lige netop CFO’erne inddrager bæredygtig i deres praksis. Økonomicheferne er unikt positioneret til at rette organisationens mangler og sætte virksomheden på ret kurs. Med større involvering i bæredygtighed kan CFO’er tilbyde ledelsen et bredt indblik i en fordelagtig CSR-praksis informeret af deres dybe finansielle ekspertise.

Der tegner sig altså i stigende grad et billede af virksomheder med CFO’er, der aktivt inddrager bæredygtighed i virksomhedens beslutninger. Spørgsmålet for fremtiden er dermed ikke om CFO’er skal spille en rolle i bæredygtighedsagendaen, men derimod hvilken rolle de skal spille.

Du kan læse Deloittes whitepaper her: http://www2.deloitte.com/global/en/pages/risk/articles/CFOs-and-sustaina...

Tags: Deloitte

Mere fra Deloitte

Deloitte

www.deloitte.dk

Deloitte Sustainability har erfaring med en bred vifte af opgaver, inden for samfundsansvar, risikostyring og rapportering, på tværs af industrier og virksomheder af forskellige størrelser. Vi hjælper erhvervslivet til at foretage et strategisk skift mod en positiv indvirkning på samfundet, fordi det skaber konkurrencefordele og er økonomisk rentabelt. Vores rådgivning tager udgangs…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere