20.03.2019  |  Samfund

Råd til en vellykket ansættelse af flygtninge på din arbejdsplads

Indhold fra partner Hvad er dette?

At få flygtninge vellykket ombord på en arbejdsplads kræver mere end den sædvanlige onboarding-proces. At fastholde dem kræver ofte også en bredere indsats for en inklusiv arbejdsplads end mange begår i dag.

I Danmark skiller en del virksomheder sig i dag ud ved at gøre en markant indsats for at ansætte og integrere flygtninge på arbejdspladsen. Det giver god mening – ikke bare for flygtningene men også for arbejdsgiverne såvel som andre medarbejdere.

Deloitte har netop udarbejdet en vejledning til hvordan virksomheder kan fremme integrationen af flygtninge på arbejdspladsen. Den indeholder gode konkrete råd til, hvordan man skaber en inklusiv og rummelig kultur, når en ny flygtning kommer ind på arbejdspladsen – lige fra on-boarding af den nye medarbejder til kommunikation, samarbejde, udvikling og trivsel.

”Vi håber, vejledningen kan hjælpe virksomheder med at flytte sig fra hensigt til handling”, siger Helena Barton, partner i Deloitte. ”Udover værdien for den enkelte flygtning og virksomhed, så er der en klar samfundsøkonomisk gevinst, når flygtninge kommer i arbejde. Selvfølgelig er det ikke uden udfordringer, men mange virksomheder har vist at de kan overvindes. Det er meget inspirerende, hvordan flere og flere virksomheder tager ansvar for at integrere flygtninge på arbejdsmarkedet.”

Vejledningen kan hentes her: https://www2.deloitte.com/insights/us/en/topics/value-of-diversity-and-inclusion/refugee-workers.html  (Vejledningen er på engelsk).

Mere fra Deloitte

Deloitte

www.deloitte.dk

Deloitte Sustainability har erfaring med en bred vifte af opgaver, inden for samfundsansvar, risikostyring og rapportering, på tværs af industrier og virksomheder af forskellige størrelser. Vi hjælper erhvervslivet til at foretage et strategisk skift mod en positiv indvirkning på samfundet, fordi det skaber konkurrencefordele og er økonomisk rentabelt. Vores rådgivning tager udgangs…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere