27.08.2018  |  Klima, miljø og energi

Ørsted og WWF går sammen om at passe på kloden

I et nyt partnerskab vil Ørsted og WWF Verdensnaturfonden samarbejde om at bekæmpe konsekvenserne af klimaforandringerne. Særligt børn og unge skal engageres i at skabe fremtidens grønne Danmark.

Genskabe balancen i naturen og skabe en verden, der udelukkende kører på grøn energi.

Det er målene for energiselskabet Ørsted og miljøorganisationen WWF Verdensnaturfonden, der nu går sammen i et nyt partnerskab, hvor de især vil udvikle nyskabende initiativer, der engagerer Danmarks børn og unge i at skabe fremtidens grønne samfund.

Læs også: DONG Energy skifter navn til Ørsted

”De truede dyr er pressede, korallerne dør, og verdens storbyer løber tør for drikkevand. Der er brug for handling - og det haster. Vi skal give naturen og det vilde dyreliv en hånd, hvor den globale opvarmning presser dem helt i bund. Og så skal vi have alle danskerne med: Fra Folketinget til erhvervslivet og skolerne”, siger generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden, Bo Øksnebjerg.

Øget fokus på grøn omstilling
En rapport fra WWF viser, at næsten halvdelen af dyre- og plantearterne i verdens mest artsrige områder er i fare for at uddø på grund af klimaforandringer, hvis der ikke snart handles.

Ørsted og WWF vil derfor kortlægge klimaforandringernes konsekvenser for særligt udsatte naturområder og dyreliv. Med den nye viden vil parterne beskytte klimatruede dyrearter og natur f.eks. ved at etablere 'klima-refugier', hvor der er den rette plads og levevilkår for dyrene, når vandet stiger, eller tørke og ekstremt vejr sætter ind.

WWF Verdensnaturfonden skal som en del af partnerskabet også rådgive Ørsted om deres bæredygtighedsstrategi.

”Klimaændringer er en kæmpe udfordring for vores klode. Vi skylder vores planet og kommende generationer at omstille vores energisystemer fra sort til grøn. I Ørsted er vi overbeviste om, at det er muligt, ikke mindst fordi grøn energi er blevet billigere end sort energi. WWF Verdensnaturfonden er en kompetent samarbejdspartner med en stor viden om klima og grøn energi, som vi glæder os til at samarbejde med”, lyder det fra administrerende direktør i Ørsted, Henrik Poulsen.

Første skridt: Klimasafari
Første aktivitet i partnerskabet løber af stablen fra d. 13.-30. september. Her inviterer Ørsted og WWF Verdensnaturfonden skoleklasser, børn og unge med deres forældre til klimasafari på Thorvaldsens Plads i København.

Læs også: Forskere: Grøn omstilling giver stor økonomisk gevinst for verden

Klimasafarien har en 26 meter høj jordklode, der danner rammen om et væld af oplevelser: Film om klimaforandringer, leg med de nyeste teknologier inden for vedvarende energi, virtual reality, viden om klimatruede dyr og meget mere.

-JM

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere