Ørsted

www.orsted.dk

  • info@orsted.dk
  • 99 55 11 11
  • Kraftværksvej 53 - Skærbæk , 7000 Fredericia

Branche/Sektor:

Energisektoren

Om

Vi vil skabe en verden, der udelukkende kører på grøn energi

Klimaforandringer er en af de største udfordringer for livet på jorden. I dag kører verden primært på fossile brændsler. Vi bliver nødt til at ændre den måde, vi forsyner verden med energi på, og skifte fra sort til grøn energi. Hos Ørsted har vi en vision om en verden, der udelukkende kører på grøn energi. Vi vil revolutioner…

Læs mere  

Om

Vi vil skabe en verden, der udelukkende kører på grøn energi

Klimaforandringer er en af de største udfordringer for livet på jorden. I dag kører verden primært på fossile brændsler. Vi bliver nødt til at ændre den måde, vi forsyner verden med energi på, og skifte fra sort til grøn energi. Hos Ørsted har vi en vision om en verden, der udelukkende kører på grøn energi. Vi vil revolutionere den måde, vi forsyner samfundet med energi på, ved at udvikle grønne, uafhængige og økonomisk bæredygtige energisystemer. Dermed skaber vi værdi for de samfund, vi er en del af, og for alle vores interessenter.

For et årti siden indledte vi vores omstilling fra et sort til et grønt energiselskab. Siden da har vi reduceret vores forbrug af kul med 73 procent, og vi har mere end halveret vores CO2-emissioner.

I 2023 vil vi være helt kulfri og have reduceret vores CO2-emissioner med 96 procent. I 2017 frasolgte vi vores produktionsaktiviteter inden for olie og gas.

I løbet af de seneste 25 år har vi etableret os som en global leder inden for havvind med en markedsandel på 25 procent. Vi udvikler, opfører og driver havmølleparker, og vi kan i dag forsyne 9,5 millioner mennesker med energi fra havvind. Vi har en ambition om at kunne forsyne 30 millioner mennesker med energi fra vores havmølleparker i 2025.

Vi er i gang med at omstille alle vores kulfyrede kraftværker til bæredygtig biomasse. Vores forretningsplatform inden for bioenergi tæller også REnescience-teknologien, der omdanner husholdningsaffald til energi ved hjælp af enzymer.

Vi leverer markedsførende, intelligente grønne energiløsninger til vores engros-, erhvervs- og privatkunder. Via vores elnetselskab, Radius, forsyner vi næsten én million københavnske hjem og virksomheder med energi, og vi arbejder på at integrere mere intelligente løsninger i elnettet.

Vi har taget navn efter Hans Christian Ørsted, en af Danmarks mest kendte videnskabsmænd og pionerer. Takket være hans nysgerrighed, dedikation og interesse for naturen opdagede han i 1820 elektromagnetismen og lagde således kimen til nutidens måde at producere energi på. Det er netop disse karaktertræk ved H.C. Ørsted, som vi efterlever i vores stræben efter at revolutionere den måde, vi forsyner samfundet med energi på.

Vi har hovedsæde i Danmark, og vores aktie handles på Nasdaq Copenhagen (Orsted). Vi har 5.800 medarbejdere, der sammen med vores partnere arbejder på at revolutionere samfundets energiforsyning gennem innovative energiløsninger og konkrete tiltag.

Du kan kontakte os her eller følge os på Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram og YouTube, hvis du vil vide mere om, hvordan vi sammen kan skabe en verden, der udelukkende kører på grøn energi.

Kontaktpersoner

Devapriyo Das

Senior Communications Adviser for Sustainability

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere