23.01.2017  |  Klima, miljø og energi

’Hydrogenråd’ lanceret i Davos

Under sidste uges WEF-årsmøde blev et såkaldt brintråd lanceret. Sammenslutningen består af førende energy-, transport- og industrivirksomheder og er den første af sin slags på globalt plan.

I sidste uge mødtes erhvervsledere, statsoverhoveder og politiske beslutningstagere til World Economic Forums årlige topmøde i Davos. Et af de tiltag, der blev lanceret under mødet, er den globale sammenslutning ’Hydrogen Council’.

Læs også: Head & Shoulders vil sælge shampoo i flasker af genbrugsplast

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Konsiliet består af 13 erhvervsledere inden for nogle af verdens førende energi-, transport- og industrivirksomheder, skriver organisationen Hydrogen Europe, der selv har været med til at kickstarte det nye hydrogenråd.

Formålet med sammenslutningen er at positionere brint som en af hovedløsningerne i den grønne omstilling. Det er første gang, et globalt initiativ sætter fokus på brint som middel til at fremme energiomstillingen på denne måde.

De er med i Hydrogen Council

De internationale virksomheder, der indtil videre er en del af den nye sammenslutning er:

Air Liquide, Alstom, Anglo American, BMW GROUP, Daimler, ENGIE, Honda, Hyundai, Kawasaki, Royal Dutch Shell, The Linde Group, Total og Toyota.

Rådet ledes af to medformænd fra forskellige geografiske områder og sektorer. Pt. ledes sammenslutningen af henholdsvis adm. direktør og formand for Air Liquide og Toyota.

Kilde: Hydrogen Europe

Hydrogenkonsiliet ledes af to medformænd, Benoît Potier, adm. direktør for Air Liquide, og Takeshi Uchiyamada, formand for Toyota. Blandt rådets andre parter kan nævnes Honda, BMW, Shell og Daimler.

”2015-aftalen fra Paris om at bekæmpe klimaforandringerne er et vigtig skridt i den rigtige retning, men kræver handling fra erhvervslivet hvis den skal blive til virkelighed”, udtalte Benoît Potier i forbindelse med rådets lancering.

Han mener især, at samlingen af forskellige, førende industrier er en styrke for hydrogenrådet, men understreger samtidig, at Hydrogen Council får brug for samarbejdspartnere:

”Men vi kan ikke gøre det alene. Vi har brug for, at regeringer selv bakker hydrogenomstillingen op med tiltag og handlinger. Vores ønske til verdens ledere er i dag at forpligte sig til hydrogen, så vi sammen kan nå vores fælles klimamål (…)”.

Læs også: Ny WEF-rapport: Her er verdens største risici lige nu

Hydrogen Council vil samarbejde med en række hovedaktører inden for forretningsverdenen, den politiske verden samt brintindustrien for at nå målsætningen. Læs brintrådets rapport om det fremtidige arbejde og visionerne her.

-CHM

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere