23.01.2017 | Klima, miljø og energi
’Hydrogenråd’ lanceret i Davos
Under sidste uges WEF-årsmøde blev et såkaldt brintråd lanceret. Sammenslutningen består af førende energy-, transport- og industrivirksomheder og er den første af sin slags på globalt plan.
I alt 13 ledende virksomheder inden for blandt andre energi- og bilindustrien har involveret sig i den nye sammenslutning Hydrogen Council. Foto: Alstom.
I sidste uge mødtes erhvervsledere, statsoverhoveder og politiske beslutningstagere til World Economic Forums årlige topmøde i Davos. Et af de tiltag, der blev lanceret under mødet, er den globale sammenslutning ’Hydrogen Council’.
Læs også: Head & Shoulders vil sælge shampoo i flasker af genbrugsplast
Konsiliet består af 13 erhvervsledere inden for nogle af verdens førende energi-, transport- og industrivirksomheder, skriver organisationen Hydrogen Europe, der selv har været med til at kickstarte det nye hydrogenråd.
Formålet med sammenslutningen er at positionere brint som en af hovedløsningerne i den grønne omstilling. Det er første gang, et globalt initiativ sætter fokus på brint som middel til at fremme energiomstillingen på denne måde.
De er med i Hydrogen Council
De internationale virksomheder, der indtil videre er en del af den nye sammenslutning er:
Air Liquide, Alstom, Anglo American, BMW GROUP, Daimler, ENGIE, Honda, Hyundai, Kawasaki, Royal Dutch Shell, The Linde Group, Total og Toyota.
Rådet ledes af to medformænd fra forskellige geografiske områder og sektorer. Pt. ledes sammenslutningen af henholdsvis adm. direktør og formand for Air Liquide og Toyota.
Kilde: Hydrogen Europe
Hydrogenkonsiliet ledes af to medformænd, Benoît Potier, adm. direktør for Air Liquide, og Takeshi Uchiyamada, formand for Toyota. Blandt rådets andre parter kan nævnes Honda, BMW, Shell og Daimler.
”2015-aftalen fra Paris om at bekæmpe klimaforandringerne er et vigtig skridt i den rigtige retning, men kræver handling fra erhvervslivet hvis den skal blive til virkelighed”, udtalte Benoît Potier i forbindelse med rådets lancering.
Han mener især, at samlingen af forskellige, førende industrier er en styrke for hydrogenrådet, men understreger samtidig, at Hydrogen Council får brug for samarbejdspartnere:
”Men vi kan ikke gøre det alene. Vi har brug for, at regeringer selv bakker hydrogenomstillingen op med tiltag og handlinger. Vores ønske til verdens ledere er i dag at forpligte sig til hydrogen, så vi sammen kan nå vores fælles klimamål (…)”.
Læs også: Ny WEF-rapport: Her er verdens største risici lige nu
Hydrogen Council vil samarbejde med en række hovedaktører inden for forretningsverdenen, den politiske verden samt brintindustrien for at nå målsætningen. Læs brintrådets rapport om det fremtidige arbejde og visionerne her.
-CHM
Klima, miljø og energi

Flexible Energy Denmark: Vi både kan og bør udnytte vedvarende energi meget bedre
Et nyligt afviklet digitaliseringsprojekt viser, at der er stor værdi i at frisætte energi- og forbrugsdata på tværs af energisystemer – en smart styring af energiforbruget har nemlig vist besparelser på mindst 5 procent og nogle steder over 30 procent.
Klima, miljø og energi

Landmænd viser stor interesse for opsætning af solceller
LanboNord oplever massiv interesse fra landmænd, der gerne vil etablere solceller i landbruget. Det er nemlig god forretning, lyder det.
Strategi & ledelse

Spirii kåret til verdens bedste grønne startup
Den danske eMobility-platform Spirii er netop kåret til verdens bedste ved årets prisuddeling til Global Startup Awards. Spirii blev den eneste nordiske startup, der tog en pris med hjem.
Klima, miljø og energi

Nu går Det Grønne Forskernetværk i luften
Der var mere end fuldt hus, da forskere fra landets universiteter inviterede til lanceringen af Det Grønne Forskernetværk – et netværk, der skal styrke deres stemme i den offentlige debat, presse universiteter mod en grønnere retning og etablere nye indbyrdes samarbejder.
Klima, miljø og energi

Nyt projekt skal udvikle national standard for måling af biodiversitet
Projektet ’Udvikling af en national metode til kortlægning af bynatur’ skal det næste år være med til at finde en standard for, hvordan man kan måle og registrere biodiversitet i områder med bebyggelse.
Strategi & ledelse

Sådan kan virksomheder reagere på IPCC-rapporten
Udsigterne i FN-organets opsamlingsrapport er dystre. Hvad kan virksomheder gøre for at trække udviklingen i en bedre retning? Der er i hvert fald fem muligheder.