28.10.2015  |  Klima, miljø og energi

11 direktører afviser at klimaambitioner har for store omkostninger

De Konservative ventes snarligt at fremsætte et beslutningsforslag i Folketinget, som vil tvinge regeringen til at anerkende 2020-målet om 40 pct.'s CO2-reduktion. Direktører fra nogle af Danmarks store virksomheder kalder det ”den helt rigtige vej at gå”.

Danfoss, Grundfos, Schneider Electric, Kamstrup og Dansk Miljøteknologi og seks andre virksomheder. Alle er de underskrivere på et åbent brev til Folketinget. De bakker i brevet op om de Konservatives linje og siger f.eks.  at:

”Folketinget har en unik mulighed for at skabe tusindvis af nye arbejdspladser og øget eksport inden for den danske cleantech-sektor,” og at ”et mål om at skære 40 pct. af CO2-udledningen i 2020 vil skabe tusindvis af nye arbejdspladser”. Det skriver Finans.dk i dag.

Den siddende regering ønsker derimod at skrue ned for ambitionerne, fordi de tror den nuværende målsætning vil koste danske job og endda 5,6 mia. kr. – især i landbruget.

De 11 direktører peger modsat på, at klimamålet vil være ”et værdifuldt springbræt for at øge deres eksport af teknologier og løsninger”.

Mere fra Eva

Eva Harpøth Skjoldborg

Redaktør, CSR.dk

Uddannelse: cand.merc.int, Copenhagen Business School 2001. Diverse efteruddannelsesforløb i journalistik ved Danmarks Journalisthøjskole. Anden beskæftigelse: Freelanceskribent med fokus på CSR, rapportering for Maersk Gruppen, ISS, LEGO, Dansk Supermarked og Carlsberg, publikationer for Novo Nordisk. Tidlige ansættelser: Journalist og kommunikationsmedarbejder, No…

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere