21.01.2014  |  Strategi & ledelse

12 danske SMV’er skal arbejde CSR grundigt ind under huden i 2014

Indhold fra partner Hvad er dette?

17. januar lød startskuddet for pilotprojektet ’CSR i SMV'er: Fra princip til praksis’. Pilotprojektet er finansieret af Erhvervsstyrelsen som en del af regeringens handleplan for at fremme virksomheders samfundsansvar og vækst.

I løbet af 2014 skal 12 forskellige virksomheder, der alle kan placeres i kategorien små- og mellemstore virksomheder, sammen med Deloitte Sustainability arbejde for at gøre virksomhedernes CSR-indsats mere strategisk.

Virksomhederne skal derfor gennemgå et intensivt rådgivningsforløb med det mål at klæde deltagerne godt på til at integrere CSR i deres forretning. Formålet er at styrke SMVernes indsats i forhold til samfundsansvar, så arbejdet både styrker virksomhedens vækst, konkurrenceevne og er til gavn for samfundet.

Bred gruppe virksomheder
Puljen af virksomheder er bred og dækker både de seks virksomheder Green Team Group (dyrker og sælger juletræer), Fiberline (producerer kompositprodukter), LaserTryk (trykkeri), FC. Midtjylland (sportsklub), Qubiqa (intern logistik, automatisering, og lagerløsninger) og DGE (Miljø- og Ingeniørfirma), men også mode og tekstilvirksomhederne Ganni (tøj til kvinder), Mads Nørgaard (tøj til mænd og kvinder), Barbara I Gongini (high-end tøj til mænd og kvinder) , LauRie (tøj til kvinder), Danefæ (tøj til kvinder og børn) og POMPdeLUX (børnetøj).

Projektets start blev d. 17. januar markeret med et større kick-off event, hvor deltagerne bl.a. fik mulighed for at diskutere barrierer og succesparametre for det kommende forløb. Ikke overraskende var særligt ansvarlig leverandørstyring og forbrugerinvolvering højt på agendaen hos modevirksomhederne, hvorimod argumenterne for de øvrige deltagere var mere virksomhedsspecifikke. Desuden nævnte deltagerne systematik og målrettet CSR-kommunikation som vigtige succesparametre for en vellykket CSR-indsats.

Næste skridt i projektet er at afholde første del af rådgivningsforløbet med alle 12 virksomheder i løbet af februar.

Vil du vide mere? Kontakt Bahare Haghshenas bahahag@deloitte.dk

Tags: Deloitte

Mere fra Deloitte

Deloitte

www.deloitte.dk

Deloitte Sustainability har erfaring med en bred vifte af opgaver, inden for samfundsansvar, risikostyring og rapportering, på tværs af industrier og virksomheder af forskellige størrelser. Vi hjælper erhvervslivet til at foretage et strategisk skift mod en positiv indvirkning på samfundet, fordi det skaber konkurrencefordele og er økonomisk rentabelt. Vores rådgivning tager udgangs…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere