130 chauffører skifter til mere bæredygtigt arbejdstøj: - Det bør brede sig til hele branchen

Kampen for klima og bæredygtighed har fået tag i transportbranchen, og nu trækker de første af i alt 130 chauffører og terminalarbejdere fra Bach & Pedersen Fragt A/S i verdens første miljøvaredeklarerede arbejdstøj. Det vil få en positiv effekt på virksomhedens samlede klimaregnskab og vognmand forventer nu, at flere fra branchen følger trop.

I løbet af de kommende måneder vil hele virksomheden løbende tage skiftet til mere bæredygtige klæder. Foto: Fristads Kansas

Når chaufførerne i det landsdækkende transportfirma Bach & Pedersen Fragt A/S, som er en del af Danske Fragtmænd, møder ind på arbejde, trækker de i spritnyt arbejdstøj. I løbet af de kommende måneder vil hele virksomheden løbende tage skiftet til mere bæredygtige klæder.

Modsat den mundering, der blev hængt i skabet før weekenden, er der tale om arbejdstøj med en klimapåvirkning, der kan spores til mindste detalje. ’Fristads Green’ står der i kraven, og logoet har selskab af miljøvaredeklarationer og OEKO-TEX-certificeringer, der blandt andet vidner om op til 50 % lavere vandforbrug, genanvendte materialer og en mere bæredygtig produktionskæde.

Virksomhedens klimaregnskab får samtidig et lidt grønnere resultat end ugen forinden.

- Vi har taget skiftet, fordi det er en del af vores ansvar for kloden og klimaet. Med det nye arbejdstøj falder vores samlede klimaaftryk, og det kommer både os og vores kunder til gavn, da det også påvirker deres klimaregnskaber positivt. Den udgift, som er forbundet med at investere i det mere bæredygtige arbejdstøj, tager vi gerne på os som vores eget lille bidrag til klimaet, siger Torben Spanggaard Bach, direktør, Bach & Pedersen Fragt A/S. 

Det har været en øjenåbner for os.

Torben Spanggaard Bach, direktør, Bach & Pedersen Fragt A/S

Fristads Green-kollektionen er verdens første miljøvaredeklarerede arbejdstøjskollektion. Den er udviklet af svenske Fristads og distribueres i Danmark af virksomhedens danske pendant, Fristads Kansas. Her ser man Bach & Pedersen Fragts tøjskift som et tegn på, at investeringer i bæredygtige løsninger betaler sig.

- Det har taget tid og kostet penge at udvikle kollektionen og indhente de certificeringer, der gør, at vi kan love et mere målbart og bæredygtigt alternativt. Derfor er det fantastisk, at virksomheder som Bach & Pedersen Fragt vælger os til af netop den grund. Før blev vi valgt på grund af overvejelser om kvalitet og sikkerhed, og selvom det stadig er vigtigt, er bevidstheden om det fælles ansvar for klimaet blevet mindst lige så vigtigt, siger Kim Hansen, salgsdirektør, Fristads Kansas.

Investeringer i mere bæredygtige løsninger vil især få en positiv og synlig forskel, når ESG-rapportering bliver standard for danske virksomheder i løbet af de kommende år. 

- Det bør brede sig til hele branchen

Bach & Pedersen Fragt håndterer omkring en million forsendelser hvert år i samarbejde med Danske Fragtmænd A/S. De beregner samtlige forsendelsers Co2-aftryk, hvilket blandt andet inkluderer brændstofforbrug, vedligeholdelse af vognpark og administrativt energiforbrug. 

Med investeringen i det bæredygtige arbejdstøj bliver klimaregnskabet nu anderledes.

- Det har været en øjenåbner for os, at det ville få positiv indvirkning på vores samlede udledning, og jeg ved, at vores kolleger i Danske Fragtmænd ser på lignende løsninger. Arbejdstøjet er ikke det første man tænker på, når man tænker transport og klimaaftryk, men det viser, at man skal se på alle dele af forretningen for at gøre en forskel. Arbejdstøjet har været en nem og effektiv måde at tage et væsentligt skridt, så det bør da også brede sig til hele branchen, siger Torben Spanggaard Bach, direktør, Bach & Pedersen Fragt A/S.

Transportvirksomheden har arbejdet målrettet med deres Co2-udledning siden 2022. Udover det mere bæredygtige arbejdstøj har de blandt andet installeret solceller på flere af deres lastbiler, så batterierne holder i længere tid. Selskabet er også medejer af Auning Transport Aps, hvor man ligeledes vil skifte det konventionelle arbejdstøj ud med mere bæredygtige modeller.

Den løbende udskiftning af arbejdstøjet skal sikre, at Bach & Pedersen Fragt A/S kan etablere en hensigtsmæssig genanvendelsesproces for det tøj, der nu har udtjent sit formål, og som medarbejderne skal returnere, når de får nyt arbejdstøj udleveret.

Med det nye arbejdstøj falder Bach & Pedersens samlede klimaaftryk. Det kommer både dem og deres kunder til gavn, lyder det fra direktøren. På billedet ses en medarbejder, som har taget skiftet til det nye arbejdstøj. Foto: Fristads Kansas

Fakta om Fristads Kansas

Fristads Kansas A/S distribuerer arbejdstøjsbrandet Fristads og herunder kollektionen Kansas i Danmark. Formelt er selskabet ejet af svenske Fristads AB og del af den internationale koncern Hultafors Group. Hultafors Group er en af Europas største aktører indenfor arbejdstøj, fodtøj, hovedbeskyttelse, håndværktøj, værktøjsbælter og stiger til professionelle. Fristads Kansas har til huse i Odense og sælger sine produkter via webshop og forhandlernetværk. Læs mere her: www.fristads.com

Fakta om Bach & Pedersen

Bach & Pedersen Fragt A/S, en del af Danske Fragtmænd og medejer af Auning Transport Aps, leverer transport- og logistikløsninger i hele Danmark. Virksomheden og dens 150 ansatte har hovedsæde i Randers men kører over hele Danmark. Omfattende logistik- og transportløsninger udgør kernen i deres forretning – fra afhentning til levering. Læs mere her: https://www.bachogpedersen.dk/

25.11.2024Fristads Kansas

Sponseret

Fristads fravælger Black Friday: Cirkulære løsninger er det nye sort

04.11.2024Fristads Kansas

Sponseret

Fristads udvider sit bæredygtighedstilbud med REACT

27.05.2024Fristads Kansas

Sponseret

Fristads indgår partnerskab med Danmarks Cykle Union

14.05.2024Fristads Kansas

Sponseret

Fristads præsenterer konceptet Forsbo: Arbejdstøj til industrien - med miljøvaredeklaration

02.04.2024Fristads Kansas

Sponseret

Klar med første cirkulære produkt: - Det har været en lang rejse

27.02.2024Fristads Kansas

Sponseret

Grønt pilotprojekt: Arbejdstøj fra 4.000 medarbejdere genanvendes