06.05.2019  |  Klima, miljø og energi

20 danske kommuner skal danne fortrop i klimakampen

Danske kommuner skal med inspiration fra verdens megabyer udvikle nye og ambitiøse klimaplaner, der skal hjælpe til med at begrænse den globale temperaturstigning til 1,5 grader.

Der skal sættes skub i indsatsen mod at nå Parisaftalens mål i Danmark, og derfor er 20 kommuner blandt 31 ansøgere blevet valgt som deltagere i det danske klimaprojekt DK2020.

Det skriver Ritzau.

Læs også: 100 klimaløsninger skal inspirere til grønnere lokalområder

Fonden Realdania står sammen med det internationale bynetværk C40 og den grønne tænketank Concito bag projektet. C40-netværket af primært globale megabyer blev stiftet i 2005 og har forpligtet sig til at mindske klodens udslip af drivhusgasser.

Administrerende direktør Jesper Nygaard fra Realdania er glad for den store interesse fra de danske kommuner for at tage et ansvar for klimaet.

"Det er vigtigt, at verdens megabyer gør noget i forhold til klimaet. Men dem er der jo ikke så mange af, mens der er virkelig mange byer på kloden, der har under 1000 indbyggere”, siger Jesper Nygaard og fortsætter:

"Så da 70 procent af verdens CO2-udledning kommer fra byer, så vi er nødt til at gøre noget i både de kæmpestore og mindre byer”.

Fokus på lavpraktiske tiltag
I Assens, som er en af de udvalgte kommuner, ser formanden for Teknik, Miljø og Plan, Dan Gørtz (V), frem til samarbejdet.

"Selv om vores største by kun er på 6000 indbyggere, så kan vi jo alle på kloden som privatpersoner og kommuner og virksomheder gøre noget. Jeg tror, vi blandt andet kommer til at lave nogle tiltag sammen med vores nabokommune Middelfart, som er den anden fynske kommune af de 20 udvalgte”, siger han.

Læs også: København modtager prestigefuld pris for klimaplan

Dan Gørtz peger blandt andet på et lavpraktisk tiltag som at lade cykelstier løbe ind over kommunegrænserne.

"Det vil gøre det mere realistisk for borgerne i dagligdagens transport at vælge cykler og elcykler, som jo er meget bedre for klimaet end at køre i bil”, siger han.

- JMA

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere