10.03.2015  |  Kommunikation

25 millioner kroner til tekstilarbejdere og teplukkere

Forbrugernes fokus på, at t-shirts og te-poser skal være produceret under ordentlige forhold, er kommet på den internationale dagsorden. Men der er stadig millioner af tekstilarbejdere og teplukkere, der arbejder under usle arbejdsforhold.

For bedre at imødegå de kummerlige forhold som blandt andet mange tekstilarbejdere og teplukkere arbejder under, styrker regeringen nu arbejdet med at fremme virksomheders samfundsansvar med en ny pulje på 25 millioner kroner.

Læs også: Stadig elendige forhold for tekstilarbejderne i Bangladesh

Det sker i forbindelse med, at handels- og udviklingsminister Mogens Jensen er vært for en international CSR-konference i Industriens Hus med deltagelse af virksomheder som Lego, Novo Nordisk, FLSmidth, Vestas og H&M.

”Regeringen vil sætte yderligere fokus og fart på arbejdet med at forbedre arbejds- og levevilkår i udviklingslande og vækstøkonomier. Danske virksomheder skal gå foran, og den indsats støtter vi nu med 25 millioner kroner fra den nye CSR-pulje”, siger Mogens Jensen.

CSR-puljen kan bruges til danske indsatser, der forbedrer arbejds- og levevilkår i vækst- og udviklingslande, men også initiativer, der skaber debat og dialog i Danmark om virksomheders og investorers samfundsansvar.

”Jeg har fra min første dag i stolen som handels- og udviklingsminister sagt, at jeg vil kæmpe for bedre arbejdspladser i udviklingslandene. Det gavner tekstilarbejdere og teplukkere – og det gavner også danske virksomheder, der for alvor har fået øjnene op for vigtigheden af, at deres varer er produceret under gode forhold både for mennesker og miljø”, siger Mogens Jensen.

CSR-konferencen løber fra 10-13 marts og blandt talerne på førstedagen er Lars Rebien (Novo Nordisk), Jørgen Vig (Lego) og Thomas Schulz (FLSmidth) samt mere end 300 deltagere fra 40 lande.

”Interessen for konferencen og tilstedeværelsen af de øverste chefer for nogle af Danmarks største virksomheder viser med alt tydelighed, at CSR-dagsordenen er rykket helt ind på direktionsgangen og øverst på dagsordenen, når der skal tages strategiske beslutninger i globale virksomheder som Novo Nordisk, LEGO og FLSmidth”, siger Mogens Jensen.

Læs også: To Danida-erhvervsordninger ophører midlertidigt

Konferencen afholdes i partnerskab mellem Dansk Industri, Verdensbanken og Udenrigsministeriet med det formål at rykke bæredygtig vækst og virksomheders samfundsansvar højere op på den internationale dagsorden.

Se konferenceprogrammet

- JKK 

Mere fra Joe

Joe Kristian Kipp

  • CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere