06.03.2018  |  Klima, miljø og energi

50.000 australske hjem får gratis Tesla-solceller

Over de næste fire år skal intet mindre end 50.000 australske husstande udstyres med solcellepaneler og Tesla-batterier ganske gratis.

At Sydaustralien er den delstat, der regnes blandt de førende aktører inden for vedvarende energi, ses blandt andet i dens mål om at være 100 procent drevet på bæredygtig kilder inden 2030.

Læs også: Amerikanske virksomheder køber stort ind af vedvarende energi

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

I den forbindelse fik delstaten ved slutningen af det forgangne år leveret verdens største litium-batteri af Tesla – et batteri, der kan levere strøm til 30.000 husstande i én time.

Nu planlægger delstaten imidlertid at bygge verdens største solcelleanlæg. Det betyder, at der skal installeres mindst 50.000 solcelleanlæg i private hjem, skriver news.com.au.

I første omgang vil projektet blive testet i 1.100 husstande, hvor de vil få installeret 5-kilowatts solcellepaneler og 13,5-kilowatts Tesla Powerwall 2-batterier – og så er det endda gratis.

Ingen penge op af lommerne
Delstaten finansierer udbygningen af solcelleanlægget direkte med 9,5 millioner kroner og et lån på 142 millioner kroner. Det betyder, at boligejerne ikke selv skal have penge op af lommen, såfremt de vælger at levere ydelser til nettet.

Efter planen skal ordningen efterfølgende udvides til at omfatte 24.000 husstande, før tilbuddet i sidste ende bliver åbnet for samtlige hjem i Sydaustralien.

Planen er at få mindst 50.000 husstande til at deltage i løbet af de næste fire år.

Læs også: Vestas i samarbejde med Tesla om energilagring

”Vi gør i praksis det, at vi installerer et ekstra kraftværk på Sydaustraliens energimarked. Og den øgede konkurrence vil føre til lavere priser for alle”, siger Sydaustraliens guvenør, Jay Weatherill, ifølge det australske nyhedssite.

- EL

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere