541.000.000 M2 SVANEMÆRKET RENGØRING

ALLIANCE+ står for en meget stor del af alle de kvadratmeter i Danmark, der hvert år bliver rengjort af et svanemærket rengøringsselskab. Det gavner kunder, medarbejdere og miljøet.

Svanemærket – og dermed mere miljøvenlig – rengøring vinder frem på det professionelle marked herhjemme. Det noterer man sig hos Miljømærkning Danmark, hvor man har ansvar for det officielle nordiske miljømærke og har taget initiativ til et omfattende erhvervsnetværk for miljømærket indkøb. Direktør Martin Fabiansen forklarer:

”Vi oplevede en stor efterspørgsel på netop svanemærket rengøring fra vores netværksmedlemmer. Indkøb af rengøringsydelser har derfor fungeret som pionerkategori, som netværket så at sige har øvet sig på. Og resultatet viser, at øvelse gør mester. ALLIANCE+ har med deres konsekvente satsning på svanemærket rengøring bevist, at rengøring af høj kvalitet sagtens kan gå hånd i hånd med vidtgående miljøkrav, herunder skrappe krav til kemikalier og håndtering af affald

branchens største aktør inden for miljøvenlig rengøring

Som et af de meget få store rengøringsselskaber er ALLIANCE+ certificeret med det nordiske miljømærke Svanen. Det blev de for flere år siden, og derfor er hensyn til miljøet blevet en del af forretningsgrundlaget og en del af virksomhedens DNA.

”Det er os, som leverer mest miljøvenlig rengøring på det danske marked,” fortæller Solveig Kjær, kvalitets- og arbejdsmiljøchef hos ALLIANCE+ og fortsætter:

”Vi står for 541 millioner kvadratmeter, der bliver rengjort efter retningslinjerne i Svanemærket hvert år. Vi er stolte over at bidrage til en mere bæredygtig fremtid.”

Strenge krav giver mærket mening

Svanemærket er ikke tomme ord og slag i luften. Svanemærket er strenge krav inden for en lang række områder, hvor produkter og servicevirksomheder belaster vores fælles miljø, og der bliver gennemført en omfattende kontrol.

”Miljømærkning Danmark er en uafhængig instans, der står for en omfattende certificeringsproces og løbende stikprøvekontroller, både på hovedkontoret og på pladserne. Jeg laver opgørelser over alle vores indkøb af rengøringsmidler, affaldsposer, papirvarer osv., som også bliver gennemgået. Og så har vi indrettet vores arbejdsrutiner, så vi kan levere et flot rengøringsresultat og stadig leve op til de strenge miljøkrav,” forklarer Solveig Kjær.

Kvalitets- og arbejdsmiljøchefen mener kun, det kan lade sig gøre, fordi alle i ALLIANCE+ bidrager til at gøre en forskel. Hun uddyber:

”Vores grønne profil er så forankret i alle vores processer og vores indkøb, at vi kan garantere kunderne en professionel rengøring, hvor der bliver taget mest mulig hensyn til miljøet. I en tid, hvor mange kunder selv arbejder for at få en troværdig og gennemført grøn profil, er det meget vigtigt for dem, at deres samarbejdspartnere har samme holdning.”

De 541 millioner kvadratmeter svanemærket rengøring, som ALLIANCE+ tegner sig for, svarer til 1.065 fuldtidsstillinger.

  • Hvert år bliver i alt 1,4 mia. m2 i DK rengjort af et svanemærket rengøringsselskab.
  • ALLIANCE+ står p.t. for 541 mio. m2 – eller godt 37 procent
  • Svanemærket stiller skrappe krav til blandt andet kemikalier, kørsel, affald og uddannelse
  • Svanemærket stiller også krav til kvalitet og omfatter desuden etiske krav og fx kommunikation

08.05.2024Miljømærkning Danmark

Sponseret

Vælg en mere miljøvenlig bilvaskehal – nu strammer Svanemærket kravene

16.04.2024Miljømærkning Danmark

Sponseret

Fremover skal bygningsdrift kunne svanemærkes

11.04.2024Miljømærkning Danmark

Sponseret

Ny byggevareforordning vedtaget - Svanemærket og EU Ecolabel kan fortsat benyttes

08.04.2024Miljømærkning Danmark

Sponseret

Greenwashing og greenhushing – tekstilbranchen kæmper med grøn omstilling

26.03.2024Miljømærkning Danmark

Sponseret

Bispebjerg og Frederiksberg Hospital reducerer CO2-belastning på fødevareindkøb med 58 %

18.03.2024Miljømærkning Danmark

Sponseret

Netværk for Miljømærket indkøb Årskonference 2024