14.10.2011  |  Supply chain

Afrika er på vej

Ofte forbinder vi Afrika med tørke, sult, vold, korruption og – indsamlinger. Det er fortsat en del af billedet, men der er en anden side af Afrika, som beskrives i bogen ”Afrikas vej fra bistand til velstand”.

Afrika er på vej frem, og vil i de kommende år få en større betydning på den internationale scene. Bogen ”Afrikas vej fra bistand til velstand” tegner et mere nuanceret og mere optimistisk billede af kontinentet. Blandt de væsentlige forbedringer er ifølge bogen mere demokrati og bedre governance. Beskrivelsen bygger i høj grad på danske virksomheders erfaringer i Afrika, og bogen er et nyttigt redskab for danske virksomheder, der påtænker at investere i Afrika.

Selvom meget går bedre i Afrika, er der fortsat brug for bistand. Bogens forfattere argumenterer for en omlægning af bistanden, så den i højere grad bygger på investeringer fra afrikanske og internationale virksomheder.

Det betyder ikke, at staterne kan trække sig ud, tværtimod fremhæves det, at alt for få stater lever op til FN-målet på 0,7 procent af BNP. for investeringer i Afrika er i høj grad risikobetonede – halvdelen af virksomhederne går ned. En del af bistanden bør derfor ifølge forfatterne bruges til rådgivning af virksomhederne. De fremhæver også, at bistanden bør være multilateral, så modtagerlandene ikke bindes til at aftage varer fra donorlandet.

Forfatterne er: Sven Riskjær, Poul Schultz, Jørgen Dan Jensen, Mathias Gredal Nørvig
Institut for International Økonomi og Virksomhedsledelse
Udgiver Handelshøjskolens Forlag
184 sider.
Pris: 250 kr.

- KPE

Mere fra Kristina

Kristina Øby Pedersen

  • CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere