08.07.2019  |  Klima, miljø og energi

Alle dåser genanvendes på Roskilde Festival – også dem uden pant

Indhold fra partner Hvad er dette?

Roskilde Festivalen er i fuld gang, og det betyder dermed også en masse tomme flasker og dåser – både med og uden pant. Dansk Retursystem henter alle emballagerne, så de kan blive genanvendt. Målet er at sikre, at alle dåser og flasker bliver genanvendt bedst muligt til gavn for klimaet.

Et samarbejde mellem Roskilde Festival og Dansk Retursystem betyder, at Dansk Retursystem også henter dåser uden pant, så de kommer direkte ind i et miljørigtigt system. For i tråd med Roskilde Festivals holdning om en bæredygtig festival og Dansk Retursystems målsætning om at spare på jordens ressourcer og spare klimaet for CO2, er målet i år at sikre, at alle dåser fra Roskilde Festival skal blive til nye dåser – helt i tråd med principperne i cirkulær økonomi til gavn for klima og miljø.

”For os handler det om, at vi agerer så bæredygtigt som muligt. Derfor er det også vigtigt for os at vide, at de tomme dåser uden pant også bliver til nye dåser”, forklarer Jan Bechmann, der som teamchef på Roskilde Festival har det overordnede ansvar for pantindsatsen på festivalen.

Hvem ved – måske drikker du i år af en dåse på Roskilde Festivalen, som er lavet af materiale fra en dåse, som var med på festivalen sidste år.

”Sidste år hentede vi hele 11 containere fyldt med dåser uden pant, som Roskilde Festivalen havde sørget for at få indsamlet og sorteret. De blev sendt til genanvendelse, så de kunne bruges til at lave nye dåser”, fortæller Heidi Schütt Larsen, der er direktør for Cirkulær Økonomi i Dansk Retursystem.

Dåserne uden pant afregnes efter vægt og kan afleveres i de boder, som Roskilde Festivalen har opstillet, som en del af deres genanvendelses- og genbrugsprogram.

Mere fra Dansk Retursystem

Dansk Retursystem

https://www.dansk-retursystem.dk/

Dansk Retursystem er en non-profit miljøvirksomhed, som ud fra en cirkulær økonomisk forretningsmodel driver det danske pantsystem. Hvert år afleverer danskerne over 1,7 milliarder engangsflasker og dåser med pant. Det svarer til godt 3,8 millioner om dagen. 92 procent af alle pantbelagte flasker og dåser afleveres tilbage. Vi sørger f…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere