Dansk Retursystem

www.dansk-retursystem.dk/

Branche/Sektor:

Affald/genanvendelse

Om

Dansk Retursystem er en non-profit miljøvirksomhed, som ud fra en cirkulær økonomisk forretningsmodel driver det danske pantsystem. Hvert år afleverer danskerne over 1 milliard engangsflasker og dåser med pant. Det svarer til godt 3,5 millioner om dagen.

90 procent af alle pantflasker og dåser afleveres tilbage. Vi sørger for, at de bliver genanvendt og er førende, når det gælder genanven…

Læs mere  

Om

Dansk Retursystem er en non-profit miljøvirksomhed, som ud fra en cirkulær økonomisk forretningsmodel driver det danske pantsystem. Hvert år afleverer danskerne over 1 milliard engangsflasker og dåser med pant. Det svarer til godt 3,5 millioner om dagen.

90 procent af alle pantflasker og dåser afleveres tilbage. Vi sørger for, at de bliver genanvendt og er førende, når det gælder genanvendelse af materialer i høj kvalitet. Vi sikrer, at materialerne kan bruges igen og igen til drikke- og fødevareemballager til gavn for miljøet, klimaet og jordens ressourcer.

Vi henter og sorterer engangsflasker og dåser fra over 15.000 steder i landet - og det gør vi gratis.

Vores fornemmeste opgave er at få så meget emballage retur som muligt. Det gør vi bedst ved hele tiden at effektivisere systemet og gøre det så let som muligt at komme af med pantflasker og dåser.

Virksomheden er ejet af bryggerierne, reguleret af Miljøministeriet og handlen er repræsenteret i bestyrelsen. 

Kontaktpersoner

Peter Hapsøe Engel

CSR-chef

Klima, miljø og energi

Når juice og saft får pantmærke på, bliver de en del af den cirkulære økonomi

I et høringssvar til Miljø- og Fødevareministeriet hilser Dansk Retursystem udvidelsen af pantsystemet velkommen. Det betyder, at saft- og juiceemballager bliver en del af et cirkulært system, som er til glæde for både miljøet, jordens ressourcer og klimaet.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Dansk Retursystem skruer op for ambitionerne: De sidste 10 pct. skal med

Dansk Retursystem har besluttet at skrue op for ambitionerne. Virksomheden ønsker at øge antallet af flasker og dåser, der kommer retur, selv om returprocenten allerede ligger på 90. Industrien efterspørger genanvendte materialer af høj kvalitet, og forbrugerne efterspørger fokus på bæredygtighed. De sidste 10 pct. udgør omkring 140 millioner emballager årligt – omregnet betyder det en yderligere besparelse på 10.200 tons råstoffer og 14.300 tons CO2.

Indhold fra partner

Kommunikation

Dansk Retursystem oplever stor interesse – også fra udlandet

Årsrapport 2017: Danskerne er i stigende grad optaget af klima og genanvendelse – og særligt den unge generation har klimaet øverst på dagsordenen. Det oplevede Dansk Retursystem i 2017, bl.a. som samarbejdspartner på klimaudstillingen Climate Planet. Udlandet har også fået øjnene op for det danske pantsystem. Sidste år var der besøg fra bl.a. Japan, Belgien og Storbritannien.

Indhold fra partner

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere