26.06.2020  |  Klima, miljø og energi

Amazon opretter klimafond på to milliarder dollars

Amazon opretter en klimafond på to milliarder dollars for at investere i virksomheder, der skaber produkter, tjenester og teknologier, som har til formål at afkarbonisere økonomien og beskytte planeten.

Amazon har netop lanceret sin nye klimafond, The Climate Pledge Fund, der skal støtte udviklingen af bæredygtige teknologier og tjenester, der vil gøre det muligt for Amazon og andre virksomheder at kunne leve op til deres ’Climate Pledge’, hvor virksomheden blandt andet har lovet at være helt klimaneutrale i 2040.

Læs også: 100.000 elkøretøjer og nul CO2 i 2040: Amazon skruer op for klimaindsatsen

Det nye venture-investeringsprogram – der indledningsvist vil have to milliarder dollars i finansiering (ca. 13,2 mia. kr.) – vil yde støtte til visionære virksomheder, hvis produkter og tjenester vil lette overgangen til en klimaneutral økonomi.

Sidste år stiftede Amazon og Global Optimism sammen The Climate Pledge, en forpligtelse til at nå Parisaftalens mål ti år før tid og være netto CO2-neutrale i 2040. Verizon, Reckitt Benckiser og Infosys tilsluttede sig for nyligt løftet.

"Climate Pledge Fund kommer til at investere i de visionære iværksættere og innovatører, der bygger produkter og tjenester for at hjælpe virksomheder med at reducere deres kulstofpåvirkning og arbejde mere bæredygtigt", siger Amazons grundlægger og CEO, Jeff Bezos.

”Virksomheder fra hele verden i alle størrelser og faser vil blive overvejet, fra startprodukter til veletablerede virksomheder. Hver potentiel investering bedømmes ud fra dens potentiale til at fremskynde vejen til nul kulstof og hjælpe med at beskytte planeten for fremtidige generationer”, fortsætter han.

100 procent vedvarende energi i 2025
Climate Pledge Fund vil investere i virksomheder i flere brancher, herunder transport og logistik, energiproduktion, opbevaring, cirkulær økonomi og fødevarer og landbrug. 

Over tid vil Amazon også undersøge mulighederne for at involvere andre virksomheder, der har underskrevet The Climate Pledge, i ventureinvesteringsprogrammet.

“Amazon har vist sit lederskab inden for anvendelse af teknologier med lavt kulstofindhold”, siger adm. direktør RJ Scaringe fra elbilfabrikanten Rivian, som Amazon for nylig har investeret i.

”Deres investering i Rivian og den efterfølgende ordre på 100.000 elektriske varevogne vil reducere CO2-fodaftrykket i Amazons pakkeleveringsnetværk betydeligt. Vi glæder os til en fremtid med dekarboniserede leveringstjenester”, tilføjer han.

Udover et mål om at være CO2-neutral i 2040, er der også andre punkter på Amazons klimadagsorden. Virksomheden vil blandt andet udelukkende gøre brug af vedvarende energi i 2025.

Læs også: Hvordan behandler Amazon egentlig sine ansatte under coronakrisen?

Bezos er også på privatfronten investeret i klimakampen. Hans egen klimafond, Bezos Earth Fund, støtter – med 70 milliarder kroner fra Bezos' egen (mere eller mindre bundløse) lomme – NGO’er, aktivister og videnskabsfolk i deres arbejde med at bekæmpe klimaforandringerne.

- SMF

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere