21.04.2009  |  Klima, miljø og energi

Anerkendelse af virksomheders klimaindsats

For KLS Grafisk Hus og Gypsum Recycling International har det været en vigtig anerkendelse af deres

For KLS Grafisk Hus og Gypsum Recycling International har det været en vigtig anerkendelse af deres klimaindsats at deltage i Climate Cup-konkurrencen - og ikke mindst at vinde en pris. Climate Cup 2009 er netop skudt i gang, og I har nu mulighed for at få jeres klimaindsats anerkendt.
Vi taler om det hele tiden: klimaforandringerne. Vejret bliver voldsommere og mere ekstremt. Den globale gennemsnitstemperatur stiger hurtigere end forventet. Og konsekvenserne er omfattende. Der er ingen tvivl om, at klimaforandringerne er en af de største udfordringer, vi står over for i dag, og at dansk erhvervsliv spiller en vigtig rolle i forhold til at løse dem.

Climate Cup – for dig, der gør en aktiv klimaindsats
For at skabe øget opmærksomhed om danske aktørers klimaindsatser samt motivere andre til at gøre en indsats for at modvirke klimaforandringerne blev den første Climate Cup-konkurrence afholdt i 2008, og succesen fortsætter i 2009. Konkurrencen er for danske virksomheder, organisationer og kommuner, der gør en aktiv klimaindsats og gerne vil fortælle om den - dels for at skabe synlighed om klimaindsatsen, dels for at inspirere andre til at se fordelene ved at gøre en aktiv indsats. Bag Climate Cup-initiativet og priserne står PricewaterhouseCoopers (PwC), Berlingske Tidende og Mandag Morgen. Uddelingen af Climate Cup 2008- priserne fandt sted under Nordic Climate Solutions-konferencen i Bella Center i København sidste år i november.

Vinderne: Anerkendelsen af klimaindsats motiverer
Blandt vinderne i 2008 var trykkeriet KLS Grafisk Hus og verdens førende inden for genanvendelse af gipsaffald Gypsum Recycling International.
KLS Grafisk Hus, Danmarks første CO2-neutrale trykkeri, vandt Strategiprisen for virksomheder under 500 medarbejdere, fordi virksomheden udviser klart lederskab inden for sin sektor. Et lederskab, der har en vision om at være CO2-neutral i 2010 - hvilket endda blev realiseret et år før tid i januar 2009 - og som tilstræber at påvirke kunder og forretningspartnere til at tage stilling til klimaændringer. Dette kommer bl.a. til udtryk ved, at KLS Grafisk Hus er det eneste danske trykkeri, hvor hver enkelt tryksag kan ledsages af et individuelt CO2-regnskab, så kunderne kender belastningen af klimaet ved produktionen af deres tryksager. CO2-regnskabet bliver også benyttet til at vejlede kunderne om f.eks. papirvalg og produktionsproces, så CO2-udledningen er mindst mulig.
”Vi er meget stolte af at have vundet en Climate Cup-pris,” fortæller Jan Nielsen, salgsdirektør og ansvarlig for marketing i KLS Grafisk Hus. ”Den menneskelige respons og det skulderklap, vi har fået for vores indsats på klimaområdet fra instanser som PwC, Berlingske Tidende og Mandag Morgen, betyder meget for os. Det styrker os i vores tro på, at vi gør det rigtige, og bidrager til vores fortsatte engagement og motivation i forhold til at gøre en forskel for klimaet. Derudover mærker vi helt tydeligt en positiv respons fra vores kunder og samarbejdspartnere, både på at vi nu er CO2-neutrale, og på at vi har vundet en Climate Cup-pris,” siger Jan Nielsen.
Også for Gypsum Recycling International har anerkendelsen ved at vinde en Climate Cup-pris været vigtig. Gypsum Recycling International fokuserer på genanvendelse af gipsaffald fra byggeri og forhindrer dermed, at affaldet unødvendigt ender på lossepladsen. Konceptet er, at alt brugt gips knuses og sorteres for derefter at recirkulere til gipsfabrikkerne. Virksomheden vandt Reduktionsprisen for virksomheder under 500 medarbejdere, fordi den tydeligt demonstrerer, at det giver gevinst at genbruge gips mv. fra et forretningsmæssigt såvel som et klimamæssigt synspunkt. Genbruget reducerer udledningen af drivhusgasser markant.
”Vi går meget op i klimaeffekten af det, vi laver, så denne anerkendelse var vigtig”, fortæller administrerende Direktør, Henrik Lund-Nielsen. ”Reduktionsprisen stemmer rigtig godt overens med vores strategi, så vi har brugt alle tænkelige muligheder på at brande os som nominerede og efterfølgende som vindere af prisen. Det gjorde vi bl.a. ved at annoncere på vores hjemmeside, inkludere information om, at vi havde vundet i vores standard e-mail-signatur samt nævne det i alle tilbud, nyhedsark og julekort til kunderne.”
”Derudover var deltagelsen i Climate Cup med til at forstærke en positiv intern forståelse for klimaeffekten af vores arbejde, fordi vi ved ansøgningen om Reduktionsprisen blev tvunget til nøjagtigt at kvantificere, hvor meget samfundet sparer ved, at affaldet bliver genanvendt frem for at blive smidt på lossepladsen. Samtidig var Reduktionsprisen en stor påskønnelse af vores medarbejderes arbejde, og de kan med stolthed fortælle venner og familie, at de arbejder for en virksomhed, der tager klimaproblemerne alvorligt. Noget, som har stor betydning for dem, og som bidrager til deres arbejdsmotivation og stolthed over at være ansat hos Gypsum Recycling International,” fortæller Henrik Lund-Nielsen.

Se mere på www.climatecup.dk

Mere fra Anette

Anette Lykke Rasmussen

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere