23.09.2015  |  Medarbejder

Ansatte mangler tid i det daglige og støtte fra chefen

Mange danskere føler sig ikke værdsat af chefen, og der er ofte ikke timer nok til de enkelte arbejdsopgaver. Det viser en rapport fra det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA).

Mange danske lønmodtagere føler de mangler tid i deres arbejdsliv, og savner et par rosende ord fra deres arbejdsgiver. Det viser en rapport, det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA) har lavet efter opfordring fra LO.

Læs også: Arbejdsgivere presser syge medarbejdere på job

Tallene viser, at 367.000 lønmodtagere, svarende til 19 procent af de adspurgte, sjældent eller aldrig føler de har tid nok til at løse givne arbejdsopgaver, mens 320.000 ikke føler sig værdsat eller vejledt i tilstrækkelig grad af ledelsen.

”Tallene tyder på, at der er rigtig mange, som ikke har det godt med at gå på arbejdet. De er i risikogruppen for at blive sygemeldte og kommer måske på et tidspunkt helt væk fra arbejdsmarkedet. Og det har vi simpelthen ikke råd til, hverken som samfund, som virksomhedsejer eller som mennesker”, siger LO’s næstformand og bejler til formandsposten, Lizette Risgaard.

Det kræver en indsats for at styrke dialogen på arbejdspladser, siger hun til Avisen.dk.

Læs også: Hver fjerde har oplevet mobning på arbejdspladsen

”Det er en forudsætning, at ledere og medarbejdere taler sammen. Jeg tror på, at man skal skabe nogle fora, hvor man i fællesskab kan forsøge at løse problemerne. Man skal have skabt en samarbejdsånd og tillid på arbejdspladsen, så medarbejderne kan tillade sig at sige, at man har for meget liggende på sit bord eller ved sin maskine, alt efter hvor man arbejder”.

Dog peger majoriteten i undersøgen på at de får den fornødne opbakning af deres arbejdsgiver og de som regel også har tid nok til at løse de enkelte opgaver. 

-JPN

Mere fra Joacim

Joacim Præst Nielsen

Redaktionsassistent

Uddannelse: Journalist ved Danmarks Medie- & Journalisthøjskole 2011-2015 og Institut Hautes Études de Communication Sociale i Bruxelles. Kandidatstuderende ved Center for Mellemøststudier, Syddansk Universitet. Udlært som journalist ved Udenrigsministeriets Presseenhed, Dagbladet Børsen. Fokusområder: Internationale relationer, EU, erhvervsjournalistik og virksomheder i hans arbejds- og studi…

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere