24.03.2023  |  Klima, miljø og energi

AP Pension vinker farvel til fossile virksomheder i investeringsporteføljen

73 virksomheder er ikke længere en del af AP Pensions investeringsaktiviteter – blandt andet Shell og Total.

Danske AP Pension vælger nu at sælge ud af nogle af sine investeringer i virksomheder, der har forretning i fossil energi.

Det skriver Klimamonitor på baggrund af en artikel fra Finans.

Mere konkret drejer det sig om 73 virksomheder, som pensionskassen ikke længere har aktier i – det gælder blandt andet oliegiganterne Shell og Total.

Læs også: Pensionskasser presser Rockwool

Anna Maria Fibla Møller, chef for ansvarlige investeringer i AP Pension, fortæller blandt andet til Finans, at man har valgt at droppe Shell, fordi olieselskabet ikke har rykket sig tilstrækkeligt i satsningen på vedvarende energi.

Generelt har olieindustrien fået kritik for ikke bruge rekordoverskud til at skubbe til den grønne omstilling. Eksempelvis har det internationale investornetværk Climate Action 100plus vurderet, at hverken Shell eller Total har troværdige planer for at nå sine ambitioner om klimaneutralitet i 2040.

AP Pension er heller ikke alene med sin stramning af investorporteføljen. Andre pensionskasser som Akademikerpension, Lærernes Pension og Pplus fravælger nu aktivt virksomheder, der tjener penge i den fossile sektor.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere