24.11.2015  |  Supply chain

Apple, Adidas og H&M har Kinas ”grønneste” forsyningskæder

Apple, Adidas og H&M kan bryste sig af at have de ”grønneste” forsyningskæder i Kina, viser en ny evaluering.

Når det kommer til at holde forsyningskæden bæredygtig, kan Apple, Adidas og H&M kalde sig frontløbere i det store rige i midten.

De tre virksomheder har nemlig de ”grønneste” forsyningskæder i Kina. Det viser ’Corporate Information Transparency Index (CITI)’, der er et system til at vurdere virksomheders bæredygtige sourcing-praksis.

Læs også: Tvangsarbejde i leverandørkæden kan bekæmpes i skyen

Indekset er udarbejdet af den kinesiske nonprofit organisation ’Institute of Public & Environmental Affairs’ (IPE) og ’Natural Resources Defense Council’ (NRDC), skriver greenbiz.com.

CITI-indekset analyserer virksomhedernes håndtering af miljømæssige udfordringer i forsyningskæden i Kina, og er baseret på blandt andet oplysninger fra regeringen og offentlige data om leverandører, der er indhentet fra de evaluerede mærker over de forløbne år.

I vurderingen af virksomhederne ses der på ni indikatorer. De dækker blandt andet over ’svar på forespørgsler’ og ’engagement med offentligheden i forhold til at oprette af en mekanisme til at screene leverandører for overtrædelser’. Ideen er at få leverandørerne til at screene deres egne upstream leverandører samt at opmuntre dem til at videregive eksempelvis energi- og klimadata.

Ifølge indeks-rapporten har flere store virksomheder gjort væsentlige store fremskridt i forhold til eksempelvis grønne indkøb.  Og selvom det ikke er lang tid siden, at Apple fik kritik for sine arbejdsvilkår på kinesiske fabrikker, har virksomheden alligevel formået at få en topplacering på indekset.

Foruden at udstede en liste over 200 af sine vigtigste leverandører, er Apple også begyndt systematisk at undersøge og vurdere sin forsyningskæde for miljømæssige overtrædelser og vedtage korrigerende og forebyggende foranstaltninger.

Ud over at ranke virksomhederne ud fra deres grønne forsyningskæder, peger evalueringsrapporten også på fremskridt og kritiske huller i arbejdet med grønne forsyningskæder i Kina.

Læs også: Få styr på børnearbejde i familielandbrug

Levi’s, Marks & Spencer, Panasonic, Walmart, Microsoft, Esquel og Hitachi udgør resten af indeksets top ti.

Se hele indeks-rapporten her

-SSM

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere