19.04.2021  |  Klima, miljø og energi

Apple lancerer fond der skal støtte skovbrugsprojekter

Som et led i Apples egen klimastrategi lancerer koncernen nu en ny fond, der gennem blandt andet genoprettelse af ødelagte naturområder, skal opsamle store mængder CO2 fra atmosfæren.

Apple har et mål om at blive CO2-neutral i hele virksomhedens værdikæde senest i 2030. De 75 procent skal findes i produktionen, og de sidste 25 procent skal hentes igennem kompensation ved at plante træer, der kan optage CO2.

I forbindelse med kompensationsmålene præsenterede Apple for nyligt et initiativ til CO2-lagring ved navn Restore Fund, som er det første af sin slags. Det foretager investeringer i skovbrugsprojekter for at fjerne CO2 fra atmosfæren og for samtidig at give investorerne et økonomisk afkast. Der skydes 1,2 milliarder kroner ind i fonden, der er blevet lanceret sammen med Conservation International og Goldman Sachs.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Conservation International er medinvestor i fonden, og den sikrer, at projekterne lever op til strenge miljømæssige og sociale standarder. Goldman Sachs administrerer fonden.

Læs også: Novozymes arbejder intenst på løbende at optimere deres energiforbrug

“Investeringer i naturen kan fjerne kulstof langt mere effektivt – og meget hurtigere – end nogen anden nuværende teknologi. Da verden står over for den globale trussel, som klimaforandringer udgør, har vi brug for innovative nye tilgange, der kan reducere emissioner drastisk,” sagde Dr. M. Sanjayan, CEO for Conservation International.

Fonden skal blandt andet samarbejde med lokale naturfredningsorganisationer i Kenya for at genoprette ødelagte savanner i Chyulu Hills-regionen. Udover opsamling af CO2 vil det også komme lokalsamfund og dyrelivet til gode.

Apple arbejder desuden dedikeret med deres emballage. Siden 2017 kommer 100 procent af de nye træfibre, der bruges i Apples emballage, fra ansvarlige kilder.

Gennem samarbejde med The Conservation Fund og World Wildlife Fund har Apple forbedret forvaltningen af over 1 million hektar bæredygtige skove i USA og Kina siden 2015.

- MTN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere