Biodiversitet

Klima, miljø og energi

Danmark har reddet jord: 90.000 danskere donerede nye hjem til vilde dyr og planter

Naturen i Danmark mangler plads, og derfor er mange dyr og planter ved at forsvinde. Men takket være 90.000 danskere har odder, orkidéer og hasselmus fået nye hjem. De mange naturglade donerede i alt 24 millioner kroner til naturen ved TV 2’s indsamling ”Danmark redder jord” i foråret. De fleste af de mange donationer er nu blevet til nye hjem i skov, eng og mose.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Nu er skovmoserne tilbage i Kollund Skov

Endelig er vandet tilbage i Kollunds Skovs oprindelige skovmoser mange år efter, de blev drænet. Nu kan de genskabte moser blive nye levesteder for mange arter, blandt andre den sjældne bjergsalamander.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Klimaspil kickstarter nye grønne løsninger

Klimaforandringerne kræver handling, og handling kræver indsigt og forståelse. Med klimaspillet ”Climate Fresk” vil anlægsgartnergruppen idverde Danmark involvere medarbejderne i at finde innovative løsninger til gavn for natur, miljø og biodiversitet.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Ikea lancerer en ny kødbolle – til insekter

Først kom de ikoniske ’köttbullar’, så det kødfri alternativ ’plantebullar’ og nu præsenterer Ikea et nyt måltid til dyreriget, nemlig fröbullar. Fröbullar er hverken til børn eller mennesker i det hele taget, men er derimod et måltid til insekter.

0 kommentarer

Klima, miljø og energi

Vi mennesker udrydder naturen: Sådan hjælper vi den tilbage

Vilde dyr og planter udryddes i så højt et tempo verden over, at det nu sammenlignes med, da dinosaurerne forsvandt. Denne gang er det bare ikke en asteroide fra rummet, der er årsagen, men vi mennesker. Vi er dog også løsningen, og Naturfonden er i gang.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

15.500 danskere donerer skov på Fyn

Naturen har for lidt plads i Danmark, men en stor plads i manges hjerter. Nu har den 170 ha store Hesbjerg Skov på Fyn fået danskernes kærlighed at føle. 15.500 naturglade danskere og 133 virksomheder i hele landet har doneret mere end 10 mio. kroner til Den Danske Naturfond, som har lagt et tilsvarende beløb og dermed sikret hele skoven.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Better Energy bæredygtighedsrapport 2021: Solcelleparker bør øge biodiversitet og beskytte grundvandet

I Better Energys bæredygtighedsrapport 2021 er fokus på lokal inddragelse og involvering for at få det maksimale ud af synergieffekterne for store solcelleparker. For hvis den grønne omstilling bliver gjort rigtigt, så er grøn strømproduktion også lig med øget biodiversitet og renere drikkevand.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Tusind grunde til, at biodiversitet er uundværligt!

Hvad er biodiversitet, og hvorfor er det så vigtigt for os og for planeten? Læs med her og lær mere om økosystemer, biodiversitet og hvordan økonomi spiller en rolle.

Indhold fra partner

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere