Biodiversitet

Klima, miljø og energi

Penge kan få træer til at vokse vildt - og redde biodiversiteten

Vores dyre-og planteliv er voldsomt truet. Arter forsvinder fra naturen i en skrækindjagende fart, og vores biodiversitet har alvorlig brug for genrejsning og plads til at komme sig. Men plads til ny, vild natur koster, og det er her penge spiller en hovedrolle.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Årtiers miljødata skal sættes fri for at styrke fremtidige havmiljøplaner i Nordsøen

TotalEnergies Danmark sammen med Dansk Undergrunds Consortium (DUC) og rådgivning- og teknologivirksomheden DHI A/S vil gøre mere end 30 års data om udviklingen i miljø- og biodiversiteten i Nordsøen tilgængelige på en åben portal.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Med nyt koncept får virksomheder lettere ved at opfylde ESG-mål for natur

Hedeselskabet vil skabe mere og bedre natur i Danmark. Så gennem datterselskabet HedeDanmark lanceres nu et koncept, der skal understøtte virksomheder og organisationer i alle faser af deres klima- og biodiversitetstiltag – og sørge for, at effekten kan bruges i rapportering.

Klima, miljø og energi

EU-Parlamentet godkender omfattende og omstridt naturlov

En stor naturlov får støtte i EU-Parlamentet - nu venter forhandlinger med medlemslande om endelig tekst.

Strategi & ledelse

Globalt værktøj skal hjælpe virksomheder med at opgøre deres aftryk på biodiversiteten

Taskforce on Naturerelated Financial Disclosures (TNFD) har netop lanceret et nyt rapporteringsværktøj, som virksomheder kan bruge til at opgøre deres aftryk på og afhængighed af naturen. Finans Danmark og UN Global Compact Network Denmark har stået i spidsen for en Nordisk konsultationsgruppe, som har bidraget til at udbrede kendskabet til det nye værktøj.

Strategi & ledelse

Danica Pension har smidt 48 selskaber på porten for nølen med biodiversitetsarbejde

Flere internationale virksomheder har fået det røde kort af Danica Pension, når det kommer til biodiversitet. Derfor har pensionskassen valgt at ekskludere dem.

Klima, miljø og energi

Case: Solceller og biodiversitet forenes i ambitiøst bæredygtighedsprojekt

Hansens Flødeis har bæredygtighed øverst på agendaen, og producerer vedvarende energi med solceller fra NRGreen, samtidig med at de styrker biodiversiteten.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Nyt partnerskab: Der er brug for en biodiversitetslov

PensionDanmark og Danmarks Naturfredningsforening er gået sammen om nye anbefalinger for at styrke biodiversiteten i byudviklingen på en måde, der både er gavnlig for naturen og skaber ekstra værdi på bundlinjen. Det kræver en biodiversitetslov, mener parterne.

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere