Biodiversitetsrådets vurdering: Her skal indsatsen for mere og bedre natur i Danmark målrettes

Biodiversitetsrådet offentliggør et nyt notat med et kort over de landområder i Danmark, der kan danne udgangspunkt for at skabe store, sammenhængende naturområder, og beskytte biodiversiteten, både på land og i de ferske vande.

Foto: Via Ritzau

10.10.2024

CSR.dk

"Der er stor biodiversitetsfaglig enighed om, hvor det er muligt at skabe store, sammenhængende beskyttede naturområder til gavn for biodiversiteten i vores skove, moser, heder, klitter, søer og åer. Det er et rigtig godt udgangspunkt for en national plan for Danmarks arealer," siger forperson i Biodiversitetsrådet, Signe Normand.  

Kortet viser hvilke områder, der kan danne basis for at skabe store, sammenhængende naturområder på mindst 500 hektar, og forbedre vilkårene for biodiversiteten på land og i de ferske vande i Danmark. Disse områder udgør 20 % af Danmarks areal. Derudover er er enighed om, at yderligere 10 % kan bidrage til at skabe sammenhængende naturområder på samlet set 30 % af Danmarks areal uden for de store områder.  

Det er muligt at beskytte 30 % af naturen i Danmark  

“Med udgangspunkt i den nuværende viden, er det muligt at skabe store, sammenhængende beskyttede naturområder på 30 % af Danmarks arealer. Biodiversitetsindsatsen skal målrettes disse områder, hvis tabet af biodiversitet skal vendes til fremgang i Danmark. Nu gælder det implementering og genopretning " siger Signe Normand.  

Analyserne indikerer, at der er flere veje til at nå et mål om 30 % beskyttet natur i Danmark, men Biodiversitetsrådet understreger, at Danmarks biodiversitetsindsats bør målrettes de identificerede store, sammenhængende områder, der repræsentativt og komplementært dækker biodiversiteten.  

Notatet fremhæver også, at mindre naturområder uden for de beskyttede områder spiller en rolle i at øge sammenhængen mellem de store naturområder.   

"At skabe store, sammenhængende naturområder har førsteprioritet. Uden store områder løser vi ikke biodiversitetskrisen, men det er også vigtigt at bevare og udvide mindre naturområder på tværs af Danmark," uddyber Signe Normand.  

Biodiversitetsrådet vurderer, at der er behov for en helhedsorienteret arealanvendelsesplan, som inddrager flere samfundsmæssige interesseområder som fx klima, vandmiljø, drikkevand og friluftsliv.  

"Notatet giver et videnskabeligt grundlag for en national plan for biodiversitet, som kan være udgangspunkt for lokal planlægning og implementering i samarbejde med lokale aktører,” slutter Signe Normand.  

- EHS

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Gratis seminar: Er din grønne kommunikation så effektfuld som du tror?

Energi Danmark A/S

Sponseret

PPA-aftaler bidrager til udviklingen af ny solcelle-park

Relateret indhold

11.10.2024CSR.dk

Bæredygtighed er også genbrug af gode ideer

11.10.2024CSR.dk

Festen er forbi. Det er crunch time

14.10.2024Bureau Veritas

Sponseret

Webinar: PCN indberetning af farlige (CLP) kemiske produkter markedsført i EU!

10.10.2024CSR.dk

Biodiversitetsrådets vurdering: Her skal indsatsen for mere og bedre natur i Danmark målrettes

10.10.2024CSR.dk

Ny rapport: Verdens bestande af vilde dyr er faldet 73 procent siden 1970

09.10.2024CSR.dk

Aktivister slår til ved Danish Crown og Arlas hovedkvarterer

08.10.2024Food Nation

Sponseret

Klimahandling giver grobund for yderligere eksportvækst for danske fødevarer

08.10.2024SustainBusiness

Sponseret

Fra diesel til grøn energi på Molslinjen

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.10.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.10.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Uddannelse
Q&A webinar 21. oktober: Sustainable Business Change Manager

Overvejer du at tage en uddannelse inden for ESG og bæredygtighed, kan Sustainable Business Change Manager være rigtig for dig. Er du interesseret, men har spørgsmål eller brug for fif til, hvordan du kan sælge uddannelsen ind internt? Deltag i et uforpligtende webinar om uddannelsen.

Dato

21.10.2024

Tid

12:15

Sted

Online

Erhvervsakademi Aarhus
Kursus
Kursus: Grøn omstilling i praksis

Når vi taler om grøn omstilling i værdikæden er det vigtigt, at bæredygtighed tænkes ind i en helhed i hele værdikæden. Det får du styr på med kurset 'grøn omstilling i praksis'. 8 kursusdage i Aarhus på statsgodkendt efteruddannelse med ECTS-point.

Dato

22.10.2024

Tid

09:00

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Klimadata og klimaregnskaber i praksis - Efterår 24 - Aarhus

Efterspørges der en baseline på virksomhedens carbon udledninger, og har du behov for at blive bekendt med klimaregnskabets scope 3? Dette to-dages kursus vil ruste dig til at håndtere klimadata og klimaregnskaber effektivt.

Dato

22.10.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Erhvervsakademi Aarhus
Kursus
Kursus: Bæredygtig forretningsudvikling

Lær hvordan forretningen udvikler bæredygtige forretningsområder og sit værditilbud med udgangspunkt i de udfordringer planeten og vores globale samfund står overfor. 7 kursusdage i Aarhus på statsgodkendt efteruddannelse med ECTS-point.

Dato

23.10.2024

Tid

09:00

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J