24.04.2017 | Supply chain
Apple vil genbruge mineraler i forsyningskæden
Hos teknologi-giganten Apple har man ambitiøse mål for fremtidens produktion. I virksomhedens miljørapport for 2017 kan man bl.a. læse, at man i fremtiden vil undgå minedrift, når der skal skaffes metaller til produktionen.
Ifølge Apple vil vil alle iPads, iPhones og Mac-computere kun bruge genbrugsmineraler i fremtiden. Virksomheden har dog endnu ikke fastlagt en tidsramme for det ambitiøse mål.
Hos teknologi-giganten Apple har man for nylig præsenteret en miljørapport for 2017, der har ambitiøse mål for fremtidens produktion og forsyningskæder.
I Apples Environment Responsibility Report har virksomheden netop forpligtet sig til at "gå dybere" i udviklingen af nye produkter, der skal fremme den cirkulære økonomi, ved kun at anvende vedvarende ressourcer og genbrugsmaterialer, der eliminerer behovet for nye materialer, der i dag skaffes via minedrift.
Læs også: Apple-rapport: flere audits, mere vedvarende energi og bedre arbejdsforhold
Det indebærer bl.a. at man vil bruge 100 procent genanvendt tind på den centrale printplade i den kommende iPhone 6s, ligesom virksomheden vil bruge genanvendt aluminium til at bygge nye enheder.
Ifølge rapporten vil virksomheden også forsøge at genindvinde kobolt fra de litium-ion batterier, der anvendes i telefonerne.
Banebrydende forsyningskæde
”Vi går dybere for at skabe en banebrydende forsyningskæde med et lukket kredsløb, hvor produkter fremstilles udelukkende ved hjælp af vedvarende ressourcer eller genanvendt materiale for at reducere behovet for mine-aktivitet”, står der i rapporten.
Derfor anvender virksomheden bl.a. disassembly-robotter, der er udviklet til at adskille gamle iPhones, så forskellige dele kan genbruges til fremtidige enheder.
For hver 100.000 producerede iPhone 6-telefoner kan robotterne genindvinde 1.900 kg aluminium, 800 kg kobber, 0,3 kg guld, 55 kg tin, 550 kg kobolt og 24 kg sjældne jordelementer. Konfliktmineraler som tungsten og tantal kan også genvindes.
Datacentre drevet af vedvarende energi
Samtidig er alle Apples datacentre drevet af 100 procent vedvarende energikilder, og virksomheden er klassificeret som 100 procent fornybar i 24 lande.
I alt er syv af Apples største leverandører forpligtet til at køre Apple-produktionsanlæg på vedvarende energi inden udgangen af 2018.
I sidste måned meddelte Apple desuden, at man havde tredoblede antallet af leverandørsteder, der er en del af virksomhedens energieffektivitetsprogram.
Programmet har blandt andet til formål at reducere emissioner på stedet og har også introduceret et "risikovurderingsværktøj", der skal dække forsyningskædens risici i forbindelse med indkøb af materialer, miljøpåvirkning, sundhed og sikkerhed.
Læs også: Efter Greenpeace-demonstration: Samsung genbruger Glaxy Note 7
Endelig indgik Apple i 2015 en femårig aftale med WWF om en overgang til op mod 1 million hektar skov på tværs af flere sydlige provinser i Kina.
Her vil Apple bl.a. øge virksomhedens ansvarlige forvaltning af arbejdsskove i Kina ved at skabe op til 300.000 hektar FSC-certificerede (Forest Stewardship Council) skove og op til 700.000 hektar skove under forbedret forvaltning.
- EL
Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.
Deltag i debatten
Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.
Klima, miljø og energi

Nu skal millionerne rulle mod grøn omstilling
En nyligt indgået politisk aftale gør det nemmere for virksomheder at få hjælp til grøn omstilling.
Klima, miljø og energi

Science Based Targets-initiative godkender Danfoss’ klimamål
Danfoss har nu fået godkendt sine videnskabsbaserede klimamål af organisationen Science Based Targets initiative (SBTi)
Klima, miljø og energi

Ørsted og DSV tester dronelevering på åbent hav
Test i Kattegat skal undersøge om fragtdroner fungerer over længere afstande og kan bidrage til at opnå CO2-neutralitet.
Klima, miljø og energi

Klimarådet: CO2-udledningen i 2025 vil være højere end forventet
Energistyrelsens klimastatus og -fremskrivning opfylder sin funktion som centralt planlægningsværktøj for dansk klimapolitik. Der er dog stadig ubesvarede spørgsmål og plads til forbedringer – blandt andet omkring affalds- og landbrugssektorerne. Det vurderer Klimarådet i et nyt notat.
Klima, miljø og energi

Ganske få danske virksomheder har strategi for biodiversitet
Ny rapport fra WWF Verdensnaturfonden og Bain & Company viser, at 70 procent af de største danske virksomheder ser biodiversitetstab som en trussel mod deres forretning, men kun 10 procent af dem har en konkret plan for, hvordan de vil handle på det.
Klima, miljø og energi

Første bilproducent tilslutter sig SteelZero-initiativet
SteelZero er et initiativ taget af Climate Group og ResponsibleSteel, som Volvo Cars nu tilslutter sig som den første bilproducent. Det er ikke Volvos første skridt i udviklingen af udvikle fossilfri stål, men initiativet skal sætte ekstra skub på arbejdet.