19.09.2018  |  Medarbejder

Stigende opmærksomhed omkring arbejdsmiljø

De danske virksomheder har større fokus på arbejdsmiljøet end tidligere, viser ny undersøgelse. Beskæftigelsesministeren er tilfreds, men ser også rum for forbedringer.

De danske virksomheder har fået større fokus på arbejdsmiljøet i de senere år. Det konkluderer det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø, NFA, der har lavet en spørgeskemaundersøgelse (Virksomhedernes arbejdsmiljøindsats 2017) baseret på data fra sidste kvartal af 2017 og første kvartal af 2018.

Overordnet set er virksomhederne mere opmærksomme på arbejdsmiljøet nu end i 2012 og 2014, viser undersøgelsen. Og derudover er det forskellige dele af arbejdsmiljøet, som de forskellige brancher fokuserer på.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Flere punkter er stadig ikke gode nok
Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) glæder sig overordnet set over undersøgelsens resultater:

”Jeg glæder mig over det billede, der tegner sig i undersøgelsen - nemlig at virksomhederne lægger større vægt på arbejdsmiljøet, for det er afgørende, at både det psykiske og fysiske arbejdsmiljø bliver bedre. Undersøgelsen giver mig samtidig en forventning om, at virksomhederne vil indgå i en positiv og konstruktiv dialog om arbejdsmiljøet, når ekspertudvalget snart kommer med sine anbefalinger,” siger han.

Læs også: Fagforening og venstrefløj vil have regeringen til at fokusere på psykisk arbejdsmiljø

Regeringen har arbejdet med et ekspertudvalg, for at forbedre arbejdsmiljøet i de mest udsatte brancher. Og det er vigtigt for beskæftigelsesministeren at fortsætte arbejdet mod et bedre arbejdsmiljø:

”Jeg kan dog fortsat konstatere, at der på flere punkter ikke bliver gjort nok. Derfor er arbejdsmiljøet fortsat et stort fokusområde for regeringen, og jeg glæder mig til at høre anbefalingerne fra ekspertudvalget og begynde arbejdet for en bedre og mere effektiv arbejdsmiljøindsats på vores arbejdspladser,” siger Troels Lund Poulsen.

Ekspertudvalget skulle gerne komme med deres anbefalinger sidst på måneden.

- SN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere