24.08.2018  |  Samfund

Arla og Grundfos i partnerskaber, der får penge fra P4G

Arla og Folkekirkens Nødhjælp, Grundfos og et vietnamesisk vandforsyningsselskab og Dansk Flygtningehjælp er tre af 24 partnerskabsprojekter, som nu får støtte af organisationen Partnering for Green Growth and Global Goals (P4G).

Siden sin lancering i 2017 har P4G arbejdet på at udvælge de projekter, som kan understøtte organisationens formål: at udvikle og skalere markedsdrevne offentlige-private partnerskaber for at accelerere indfrielsen af Klimaaftalen fra Paris og FN’s verdensmål. Ud af flere end 400 ansøgninger fra 80 lande er 24 projekter nu udvalgt til at modtage de 25 mio. kr. Det er et krav for at få støtte fra P4G-fonden, at partnerskaberne udvikler markedsdrevne løsninger.

Om P4G

P4G blev lanceret i 2017 af Danmark sammen med Chile, Etiopien, Kenya, Mexico, Sydkorea og Vietnam, og Colombia er efterfølgende blevet partnerland. Derudover indgår World Resources Institute, C40 Cities, World Economic Forum og Global Green Growth Institute som partnerorganisationer i P4G, som har sekretariat hos World Resources Institute.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Det første P4G-topmøde  finder sted i København den 19.-20. oktober 2018.

”Vores støtte er en form for global opstartsfinansiering, der kan hjælpe med at udvikle og udbrede partnerskaber, der gør løsningerne profitable. Og dermed bæredygtige,” siger Ulla Tørnæs i en pressemeddelelse fra Udenrigsministeriet.

Masser af vand og Grundfos
Grundfos er virksomhedspartneren i hele to projekter, som modtager støtte. I Vietnam skal partnerskabet mellem Grundfos og det lokale vietnamesiske vandselskab gøre ny vandteknologi – og dermed vand- og energibesparelser - kommercielt interessant til gavn for både forbrugere, miljø og kommercielle aktører.

I Uganda vil et projekt, hvor virksomheden samarbejder med Dansk Flygtningehjælp, arbejde for at sikre bæredygtig vandforsyning til et flygtningesamfund i Uganda. Det skriver Grundfos på sin hjemmeside.

"Verden har brug for vand. Især de allerfattigste har brug for adgang til rent vand. Samtidig er der massivt brug for, at vi får etableret nye, holdbare og innovative forretningsmodeller, der kan være med til at sikre leverancen af vand i de mest sårbare områder. I mange tilfælde har vi allerede teknologierne, udfordringen er at gøre dem tilgængelig for alle," siger Kim Nøhr Skibsted, Group Vice President, Communication, Public Affairs & Engagement i Udenrigsministeriets pressemeddelelse.

Lokalt produceret mad til flygtninge
Folkekirkens Nødhjælp og Arlas projekt går ud på at samle virksomheder og organisationer for at udvikle ideer til en mere bæredygtig og lokal fødevareproduktion i Etiopien, Uganda og Kenya. Formålet er at udvikle ernæringsrige fødevarer til verdens fattigste - også den lokalbefolkning, der lever i og omkring flygtningelejrene, skriver Folkekirkens Nødhjælp og Arla i en fælles pressemeddelelse.

De forklarer, at den mad, som udleveres i flygtningelejre, nærmest ikke har ændret sig siden Anden Verdenskrig, men at det ville være bedre at erstatte det store indhold af hvede med proteinrige råvarer, der er tilgængelige i de katastroferamte lande. F.eks. quinoa, lokal mælk eller insektmel, som alle kan produceres af bønder i fattige landdistrikter.

"Uganda, Etiopien og Kenya huser tilsammen flere end 2 millioner flygtninge. Vi vil sikre, at de enorme mængder fødevarer, der skal produceres til så mange flygtninge, i højere grad bliver produceret lokalt og klimavenligt. På den måde giver vi en saltvandsindsprøjtning til den lokale økonomi, og det vil skabe jobs og nye muligheder, imens vi hjælper mennesker i nød”, siger Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp i en pressemeddelelse. 

Bred fordeling
De 24 partnerskaber, som er udvalgt til at modtage støtte og facilitering fra P4G, består af:

  • Elleve ’start up’ partnerskaber, som vil blive finansieret med op til 600.000 kr, fordelt på henholdsvis Afrika og Asien og verdensmålene 2, 6, 7 og 12. (sult, vand og sanitet, ren energi og ansvarlig produktion og forbrug).
  • Fem partnerskaber, som vil blive tilbudt facilitering.
  • Otte ’scale up’ partnerskaber udvalgt til at gå videre i ansøgningsprocessen for at modtage op til 6 mio. kr. Heraf skal 3-5 endeligt udvælges til at modtage støtte, hvilket vil blive annonceret under P4G-topmødet i oktober.

-EHS

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere