Arla og Grundfos i partnerskaber, der får penge fra P4G

Arla og Folkekirkens Nødhjælp, Grundfos og et vietnamesisk vandforsyningsselskab og Dansk Flygtningehjælp er tre af 24 partnerskabsprojekter, som nu får støtte af organisationen Partnering for Green Growth and Global Goals (P4G).

Folkekirkens Nødhjælp kører allerede et pilotprojekt, hvor udvalgte kvinder i flygtningelejren Kakuma i Kenya lærer at opdrætte fårekyllinger. Foto: Mathilde Utzon.

24.08.2018

CSR.dk

Siden sin lancering i 2017 har P4G arbejdet på at udvælge de projekter, som kan understøtte organisationens formål: at udvikle og skalere markedsdrevne offentlige-private partnerskaber for at accelerere indfrielsen af Klimaaftalen fra Paris og FN’s verdensmål. Ud af flere end 400 ansøgninger fra 80 lande er 24 projekter nu udvalgt til at modtage de 25 mio. kr. Det er et krav for at få støtte fra P4G-fonden, at partnerskaberne udvikler markedsdrevne løsninger.

Om P4G

P4G blev lanceret i 2017 af Danmark sammen med Chile, Etiopien, Kenya, Mexico, Sydkorea og Vietnam, og Colombia er efterfølgende blevet partnerland. Derudover indgår World Resources Institute, C40 Cities, World Economic Forum og Global Green Growth Institute som partnerorganisationer i P4G, som har sekretariat hos World Resources Institute.

Det første P4G-topmøde  finder sted i København den 19.-20. oktober 2018.

”Vores støtte er en form for global opstartsfinansiering, der kan hjælpe med at udvikle og udbrede partnerskaber, der gør løsningerne profitable. Og dermed bæredygtige,” siger Ulla Tørnæs i en pressemeddelelse fra Udenrigsministeriet.

Masser af vand og Grundfos
Grundfos er virksomhedspartneren i hele to projekter, som modtager støtte. I Vietnam skal partnerskabet mellem Grundfos og det lokale vietnamesiske vandselskab gøre ny vandteknologi – og dermed vand- og energibesparelser - kommercielt interessant til gavn for både forbrugere, miljø og kommercielle aktører.

I Uganda vil et projekt, hvor virksomheden samarbejder med Dansk Flygtningehjælp, arbejde for at sikre bæredygtig vandforsyning til et flygtningesamfund i Uganda. Det skriver Grundfos på sin hjemmeside.

"Verden har brug for vand. Især de allerfattigste har brug for adgang til rent vand. Samtidig er der massivt brug for, at vi får etableret nye, holdbare og innovative forretningsmodeller, der kan være med til at sikre leverancen af vand i de mest sårbare områder. I mange tilfælde har vi allerede teknologierne, udfordringen er at gøre dem tilgængelig for alle," siger Kim Nøhr Skibsted, Group Vice President, Communication, Public Affairs & Engagement i Udenrigsministeriets pressemeddelelse.

Lokalt produceret mad til flygtninge
Folkekirkens Nødhjælp og Arlas projekt går ud på at samle virksomheder og organisationer for at udvikle ideer til en mere bæredygtig og lokal fødevareproduktion i Etiopien, Uganda og Kenya. Formålet er at udvikle ernæringsrige fødevarer til verdens fattigste - også den lokalbefolkning, der lever i og omkring flygtningelejrene, skriver Folkekirkens Nødhjælp og Arla i en fælles pressemeddelelse.

De forklarer, at den mad, som udleveres i flygtningelejre, nærmest ikke har ændret sig siden Anden Verdenskrig, men at det ville være bedre at erstatte det store indhold af hvede med proteinrige råvarer, der er tilgængelige i de katastroferamte lande. F.eks. quinoa, lokal mælk eller insektmel, som alle kan produceres af bønder i fattige landdistrikter.

"Uganda, Etiopien og Kenya huser tilsammen flere end 2 millioner flygtninge. Vi vil sikre, at de enorme mængder fødevarer, der skal produceres til så mange flygtninge, i højere grad bliver produceret lokalt og klimavenligt. På den måde giver vi en saltvandsindsprøjtning til den lokale økonomi, og det vil skabe jobs og nye muligheder, imens vi hjælper mennesker i nød”, siger Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp i en pressemeddelelse. 

Bred fordeling
De 24 partnerskaber, som er udvalgt til at modtage støtte og facilitering fra P4G, består af:

  • Elleve ’start up’ partnerskaber, som vil blive finansieret med op til 600.000 kr, fordelt på henholdsvis Afrika og Asien og verdensmålene 2, 6, 7 og 12. (sult, vand og sanitet, ren energi og ansvarlig produktion og forbrug).
  • Fem partnerskaber, som vil blive tilbudt facilitering.
  • Otte ’scale up’ partnerskaber udvalgt til at gå videre i ansøgningsprocessen for at modtage op til 6 mio. kr. Heraf skal 3-5 endeligt udvælges til at modtage støtte, hvilket vil blive annonceret under P4G-topmødet i oktober.

-EHS

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

21.11.2024CSR.dk

Nyt projekt vil kortlægge plastforurening

21.11.2024CSR.dk

Slagsmålet mellem Ben & Jerry’s og deres ejere Unilever blusser op på ny

18.11.2024CSR.dk

Ny millionbevilling skal gøre flere danske virksomheder klimaklar

14.11.2024BSR

Sponseret

The Silent G: Six Questions Every Leadership Team Should Ask About Sustainability Governance

04.11.2024CSR.dk

Ny rapport giver status på den grønne investeringsbølge

22.10.2024CSR.dk

Kommuner og regioner har investeret borgernes penge i atomvåben og andre våben

14.10.2024CSR.dk

Danmark skærper bæredygtighedskrav til biomasse

01.10.2024SustainImpact ApS

Sponseret

Løs forretningsproblemer med DMA og få ledelsen med ombord

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V