ASF - Atea Sustainability Focus’ årlige undersøgelse er netop sat i gang!
Undersøgelsen henvender sig til alle, der har indflydelse på at gøre deres organisations it-indkøb mere bæredygtig, og formålet er at informere den globale it-industri om, hvad købere i Norden ser som de vigtigste områder i forbindelse med en mere bæredygtig industri.
”Norden er et af de markeder i verden, som de globale it-producenter lytter mest til. Det er yderst interessant at få indblik i hvordan it-købere på det nordiske marked prioriterer, og hvilke forventninger de har, fordi bæredygtighedsspørgsmål har så stort et fokus. Hvordan vi ræsonnerer og agerer i Norden har på mange punkter indflydelse på resten af verden” siger Andreas Schjølin, ansvarlig for Sustainability i Atea Danmark.
At påvirke en global industri kan måske lyde overvældende, men når hundredvis af stemmer tælles sammen, så bliver der lyttet:
”Sammen kan vi give producenterne et klart billede af, hvor vigtige forskellige bæredygtighedskriterier er, når du og andre indkøbere vælger it-løsninger, og hvilke af dine krav og ambitioner, der er sværest at gennemføre. Det vil vi også gerne formidle. Når branchen ser det samlede billede, sender det et klart signal om at tilpasse sig og imødekomme behovene. Det er en lille indsats for mange, med stor betydning for fremtiden” fortæller Andreas Schjølin.
I år vil alle deltagere modtage værdifuld feedback på deres svar, og vil kunne se, hvad andre har svaret på udvalgte spørgsmål. Det vil give et godt billede af, hvor andre organisationer står, og kan være et værdifuldt diskussionsgrundlag for det videre arbejde med bæredygtig it. Det er også en måde for ASF at give værdi tilbage til alle, der ønsker at flytte industrien i en mere bæredygtig retning.
Med andre ord giver de 10-15 minutter, det tager at lave undersøgelsen, indsigt, der er værdifuld både for den enkelte virksomhed og for branchen som helhed. Alle svar er anonyme.
Undersøgelsen gør en forskel
Resultaterne for alle emner præsenteres i sin helhed i næste års ASF-rapport. Undersøgelsen har tidligere haft stor betydning, i 2020 førte den for eksempel til en række topmøder mellem Cisco, Microsoft, Dell Technologies, HP Inc og HPE samt nordiske organisationer som Ikea, H&M, Ericsson, Malmö Kommune og Nordea. Tanken er nu at udvikle en køreplan for en bæredygtig it-branche.
Undersøgelsen kan besvares her.
Om ASF-undersøgelsen
Undersøgelsen er opsummeret i den årlige ASF-rapport, som ASF Advisory Board årligt sender til den globale it-industris samarbejdsorgan om bæredygtighedsspørgsmål, Responsible Business Alliance (RBA).
Rapporten giver også anbefalinger til, hvad branchen kan gøre for at imødekomme det nordiske markeds behov, ønsker og forventninger til mere bæredygtige it-indkøb.
Rapporten offentliggøres til marts næste år.