21.03.2022  |  Klima, miljø og energi

Atea udfordrer 7.x i at kode bæredygtige løsninger

Indhold fra partner Hvad er dette?

It-virksomheden Atea fik i sidste uge besøg af 7.X fra Ålholm Skole i Valby, der i bedste Løvens Hule-stil præsenterede, hvordan de med it og teknologi vil løse fremtidens problemstillinger inden for bæredygtighed for et ekspertpanel.

Et it-pantsystem, VR-oplevelser og genanvendelsesrutsjebanespil. Der var masser af idéer, da 7.X fra Ålholm Skole afsluttede en temauge med kodning, innovation og bæredygtighed på skemaet med et besøg hos Atea i Ballerup.

”Det var en fornøjelse at have besøg af 7.X og blive præsenteret for deres mange virkelig gode og kreative ideer. Vi havde bedt eleverne finde på digitale løsninger, der kan bidrage til den grønne omstilling, og jeg er imponeret over deres indsigt og evner til at tænke i løsninger,” siger Kristjan Hugosson, der er Sustainability Technology Manager hos Atea.

Elevernes mange bud på, hvordan man med teknologi kan bidrage til den grønne omstilling, bød på alt fra et affaldssorteringsspil, en nudging-app til udskiftning af gamle hårde hvidevarer, en SoMe-helpdesk for reparation og genanvendelse af gammelt it-udstyr til en VR-oplevelse, der viser konsekvenserne ved havforurening, et pantsystemt til udtjent teknologi og en digital markedsplads for brugt it-udstyr.

Temaugen var et led i det nationale initiativ Coding Class, som siden 2016 er blevet drevet af IT-Branchen i samarbejde med en række virksomheder og kommuner for at give folkeskoleelever i 6. og 7. klasse mulighed for at prøve kræfter med kodning og udvikling af it- og teknologi. Atea har deltaget i Coding Class i Københavns kommune de seneste fem år.

Mere fra Atea Danmark A/S

Atea Danmark A/S

www.atea.dk

Vores mål er simpelt. Vi lever og arbejder i verdens måske bedste land. Og derfor skal vi have verdens bedste it-løsninger. Ikke for teknologiens skyld. Men for at hjælpe alle dem, der kæmper for at gøre fremtidens Danmark endnu bedre end i dag: CTO’en, der skal balancere vækstambitioner og bundlinje. Skolelæreren, der skal guide elever i den rigtige retning. Eller afdelingslægen, der skal h…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere