03.10.2017  |  Klima, miljø og energi

Bæredygtig pasteurisering vinder årets Green Tech Challenge

En bæredygtig pasteuriseringsteknik har sikret den unge startup Lyras titlen som vinder af Green Tech Challenge 2017.

Den unge virksomhed Lyras har vundet årets Green Tech Challenge – et program, der siden 2015 har forsøgt at gøre grøn forretning til god forretning ved at forbinde bæredygtige startups med kapital og ekspertise.

Manden bag Lyras hedder Rasmus Mortensen, og selvom han siden 2016 har arbejdet på den pasteuriseringsteknik, der ligger til grund for virksomheden, er selve firmaet kun få måneder gammelt:

”Jeg har virkelig haft travlt med at få virksomheden op at køre, og det har været en stor hjælp at deltage i Green Tech Challenge, hvor jeg i den grad har fået udvidet mit netværk. Det har været meget lærerigt at sparre med andre i samme situation, og få inputs fra de dygtige konsulentfirmaer”, siger Rasmus Mortensen.

Internationalt potentiale
Traditionelt bliver flydende fødevarer pasteuriseret via opvarmning, men med teknologien fra Lyras kan man nøjes med at bruge UV-lys og dermed spare en masse energi – helt op til 90 procent. Derfor kalder Brian Rønne Nielsen fra rådgivningsvirksomheden PwC, der er partner i Green Tech programmet, også Lyras’ potentiale for ’koloenormt’ – både nationalt og internationalt.

Det er det store forretningspotentiale kombineret med den betydelige energibesparelse teknikken giver, der har ført Lyras helt til tops i konkurrencen:

”Lyras vinder, fordi deres teknologi har et enormt potentiale og kan ændre den måde, vi pasteuriserer på globalt. Udover det rummer Lyras et fantastisk lovende forretningspotentiale”, siger Frederik van Deurs, medstifter af Green Tech Challenge.

Læs også: ”Vi vil hylde dem, der når hele vejen rundt”

I alt har 16 grønne startups deltaget i Green Tech Challenge 2017. Andenpladsen gik til Flow Loop – et brusepanel som sparer op til 90 procent vand og 80 procent energi, samtidig med at det renser vandet.

En undersøgelse blandt deltagerne i den første Green Tech Challenge i 2015 viser, at ét år efter programmet, var omsætningen i gennemsnit tredoblet, og antallet af medarbejdere var steget med 67 procent. Derudover havde 73 procent rejst kapital – gennemsnitligt 3,7 millioner kroner. I år har Green Tech Challenge gennemført programmer i København, London, Helsinki, Lissabon og Berlin, og ambitionen er at have 50 programmer fordelt over hele verden i 2020, for virksomheder der gør grøn forretning til god forretning.

Læs mere om Green Tech Challenge her.

-CHM

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere