11.05.2020  |  Strategi & ledelse

Bæredygtige løsninger skal styrke det nordiske transportsamarbejde

Nordisk Ministerråd er blevet enige om at styrke samarbejdet inden for transportsektoren, hvor grønne og bæredygtige løsninger skal være omdrejningspunktet.

De nordiske transportministre vil undersøge, hvilke områder er bedst at samarbejde om, når det kommer til en grøn omstilling på den transport, der kører over landegrænserne. Det oplyser Nordisk Samarbejde.

Det blev man enige om på et virtuelt møde den 7. maj, hvor der blev etableret en arbejdsgruppe og diskuteret en række mulige samarbejdsområder inden for rammerne af Nordisk Ministerråd. 

I 2019 vedtog Nordisk Ministerråd endvidere en plan for at blive den mest bæredygtige region i verden inden 2030. Hvis det skal blive en realitet, vil det kræve en fælles nordisk indsats, hvor transportområdet også skal indtænkes. 

Læs også: 10 nordiske havne i ny bæredygtighedsalliance

“Den danske regering har en klar målsætning om, at Danmarks samlede CO2-udslip skal reduceres med 70 procent inden 2030. Det kan kun lykkes, hvis vi også bidrager på transportområdet. Jeg er derfor meget optaget af at sikre, at der er en tydelig grøn linje i de aftaler og beslutninger, jeg kommer til at indgå og træffe som transportminister nu og i de kommende år, for der er ingen tvivl om, at klimaudfordringerne er store og alvorlige", siger transportminister Benny Engelbrecht (S), der var ordfører ved mødet, til Nordisk Samarbejde.

"Derfor ser jeg også meget positivt på det tætte samarbejde, vi har mellem de nordiske lande, for det er vigtigt, vi får et stærkt grønt Norden til inspiration for både os selv og for resten af verden”, tilføjer han.

- HCL

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere