11.05.2020 | Strategi & ledelse
Bæredygtige løsninger skal styrke det nordiske transportsamarbejde
Nordisk Ministerråd er blevet enige om at styrke samarbejdet inden for transportsektoren, hvor grønne og bæredygtige løsninger skal være omdrejningspunktet.
Nordisk Ministerråd lagde i 2019 en plan for at blive verdens mest bæredygtige region inden 2030. Her skal den grænseoverskridende transport også være i fokus.
De nordiske transportministre vil undersøge, hvilke områder er bedst at samarbejde om, når det kommer til en grøn omstilling på den transport, der kører over landegrænserne. Det oplyser Nordisk Samarbejde.
Det blev man enige om på et virtuelt møde den 7. maj, hvor der blev etableret en arbejdsgruppe og diskuteret en række mulige samarbejdsområder inden for rammerne af Nordisk Ministerråd.
I 2019 vedtog Nordisk Ministerråd endvidere en plan for at blive den mest bæredygtige region i verden inden 2030. Hvis det skal blive en realitet, vil det kræve en fælles nordisk indsats, hvor transportområdet også skal indtænkes.
Læs også: 10 nordiske havne i ny bæredygtighedsalliance
“Den danske regering har en klar målsætning om, at Danmarks samlede CO2-udslip skal reduceres med 70 procent inden 2030. Det kan kun lykkes, hvis vi også bidrager på transportområdet. Jeg er derfor meget optaget af at sikre, at der er en tydelig grøn linje i de aftaler og beslutninger, jeg kommer til at indgå og træffe som transportminister nu og i de kommende år, for der er ingen tvivl om, at klimaudfordringerne er store og alvorlige", siger transportminister Benny Engelbrecht (S), der var ordfører ved mødet, til Nordisk Samarbejde.
"Derfor ser jeg også meget positivt på det tætte samarbejde, vi har mellem de nordiske lande, for det er vigtigt, vi får et stærkt grønt Norden til inspiration for både os selv og for resten af verden”, tilføjer han.
- HCL
Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.
Deltag i debatten
Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.
Klima, miljø og energi

Bæredygtighed i byggeriet uden ekstra kompleksitet
Et færdigt byggeri står langt fra altid mål med visionen fra begyndelsen af projektet. Heller ikke når det kommer til bæredygtighed. Et dansk-udviklet digitalt værktøj holder snor i projektet, reducerer omkostningerne og har lige fået et kapitalindskud, der skal sikre større udbredelse.
Samfund

Flere danskere handler brugt for at bekæmpe overforbrug
43 procent af danskerne handler brugt for at mindske overforbrug. For bare fem år siden var det tal blot 18 procent. Det meddeler Danmarks største markedsplads, DBA i det årlige genbrugsindeks, der afdækker den danske genbrugsøkonomi, vaner og tendenser.
Klima, miljø og energi

Nyt projekt skal hjælpe SMV’er med at blive klimaklar
Særligt for SMV'erne kan det være en udfordring at skabe sig et overblik over virksomhedens samlede klimapåvirkning. Det får 50 virksomheder nu eksperthjælp til at lægge en plan for.
Klima, miljø og energi

Frankrig vil forbyde indenrigs flyruter for at reducere CO2
Nedlægning af flyruter til fordel for tog vil medføre anseelige CO2-reduktioner. Men det vil også få menneskelige omkostninger i form af jobtab, mener Frankrigs socialistiske parti, PS.
Klima, miljø og energi

Nyt partnerskab vil bidrage med flere grønne gigawatts
Solcelle- og vindmølleparker skal have jord at stå på. Den vil et nyt partnerskab købe af landmænd og leje til energiproducenter. Og måske samtidig finde noget nyt at bruge de meget omtalte lavbundsjorde til.
Klima, miljø og energi

To projekter skal accelerere cirkulært byggeri
Det skal være nemt og sikkert for byggebranchen at vælge genbrugsmaterialer. Kvaliteten af de genbrugte materialer skal være dokumenteret. Og så skal de være langt mere tilgængelige. Nu går universiteter og byggebranche sammen i to store konsortier - udvalgt af Realdania og Innovationsfonden - for at accelerere den grønne omstilling af byggebranchen.