25.01.2017  |  Klima, miljø og energi

Bæredygtigt bynetværk fortsætter arbejdet

En ny bevilling til det internationale klimanetværk C40 betyder, at sammenslutningen af byer i fremtiden kan fortsætte det innovative arbejde.

Det internationale bynetværk C40, der består af verdens største byer og arbejder med at dele bæredygtige, innovative idéer, har fået en ny bevilling og kan dermed fortsætte sit fremtidige arbejde.

Læs også: Alverdens byer går sammen om at bekæmpe klimaforandringer

Arbejdet med bæredygtig byudvikling indebærer alt fra bolig- og anlægsbyggeri til trafik og affaldshåndtering – det eneste krav er, at vidensdelingen bidrager til at reducere byernes ressourceforbrug og udledningen af drivhusgasser.  

I de kommende år vil C40-sammenslutningen sætte særligt fokus på, hvordan vi når målet i klimaftalen fra Paris om at begrænse den globale temperaturstigning til kun 1,5 grader celsius.

Danmark som foregangsland
En af C40’s hovedstøtter er den danske fond Realdania, der har haft et stærk samarbejde med det internationale klimanetværk siden 2013. Fonden har primært fokus på projekter i Danmark, og vores lille, nordiske land har meget at byde på internationalt, forklarer Realdanias adm. direktør Jesper Nygård:

"Tag byer som København og Sønderborg. Her kommer hundredvis af udenlandske delegationer hvert år for at blive inspireret af de mange bæredygtige løsninger og arbejdet for at reducere i byernes udledningsgasser. Den internationale opmærksomhed på Danmark er et stort plus for danske byer og virksomheder - og for klimaet globalt set. Fordi vores viden, erfaring og produkter er en del af det puslespil, som skal sikre en global, grøn omstilling”.

København er medlem af C40 som ”innovating city” og i den forbindelse repræsentant for alle innovationsbyerne i netværkets styregruppe. Derudover er Danmarks hovedstad også leder af C40’s arbejdsgruppe for grøn vækst, Green Growth Network, og så har den internationale byudviklingsgruppe for nylig kåret København som en af de bedste byer til at adressere klimaforandringerne.

Læs også: Ny forening skal gøre bæredygtige byer til dansk eksportvare

C40-netværket består i dag af 90 af verdens største og mest innovative byer. Samlet tæller medlemsbyerne over 650 millioner mennesker, og de står bag 25 procent af verdens bruttonationalprodukt.

-CHM

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere