05.05.2017  |  Samfund

Bæredygtigt marked for 7.000 mia. kr. i Indien

Potentialet for bæredygtig forretning er enormt i Indien, viser ny rapport. Økonomiske muligheder for 1.000 mia. dollars og 72 mio. job ligger og venter – men der skal også massive investeringer til.

Som vækstmarked er Indien – verdens næststørste nation målt på befolkningstal – et investeringsmål for stadig flere brancher og virksomheder fra hele kloden. Det gælder i særdeleshed også på bæredygtighedsområdet, viser en ny rapport.

Læs også: Indien vil følge konkret plan for at nå ambitiøst mål for solenergi

I analysen Better Business, Better World: India redegør den lokale Business & Sustainable Development Commission for, at virksomheder kan realisere potentielle gevinster på over en billion dollars (godt 6.800 mia. kr.) og skabe op mod 72 mio. job frem mod 2030 inden for fire centrale områder med bæredygtighed som det centrale parameter:

  • Mad og landbrug: $290 mia. og 22 mio. job
  • Byer: $187 mia. og 22 mio. job
  • Energi og mineraler: $282 mia. og 16 mio. job
  • Helbred og sundhed: $248 mia. og 12 mio. job

”Vores rapport viser, at der er et stærkt finansielt incitament for de virksomheder, der kan komme op med bæredygtige løsninger på Indiens udfordringer. Verden har brug for nytænkende erhvervsledere, investorer og iværksættere i Indien for at få åbnet op for disse muligheder og skabe en global økonomi, der ikke efterlader nogen i grøften”, siger formand for Business & Sustainable Development Commission, Mark Malloch-Brown.

Store investeringer påkrævet – social kontrakt essentiel
Rapporten blev offentliggjort ved et arrangement i New Delhi i sidste uge, der med UN Global Compact som vært også satte fokus på forretningsmulighederne i de 17 mål for bæredygtig global udvikling. Her understreger rapporten det store potentiale i at skabe grobund for opfyldelsen af målene.

”Virksomheder i Indien er i stigende grad begyndt at tage disse udfordringer til sig, men de bør gøre det i endnu højere tempo og større skala. Gennem rapporten og vores lokale event håber vi på at sætte gang i den næste bølge af ledere, investorer og iværksættere, der forstå SDG’ernes muligheder og er villige til at tage det næste skridt for at opnå dem”, siger UNGC’s danske direktør, Lise Kingo.

Det kræver imidlertid, at disse virksomheder er klar til at poste nogle penge i udviklingen. Således vurderer rapporten, at der i Indien er behov for årlige investeringer på 565 mia. dollars (godt 3.850 mia. kr.) om året frem til 2030. For at dække det gab, foreslår man at udvide og effektivisere brugen af blended funding, altså blandingen af offentlige og private investeringer.

Læs også: Ny platform skal bidrage til FN’s 17 verdensmål

Derudover peger rapporten på, at en ”ny social kontrakt” mellem virksomheder, regeringer og civilsamfundet er essentiel for at definere den private sektors rolle i en ny, mere fair økonomi. Virksomhederne bør starte med at rette ind efter rapportens anbefalinger: genopbygge tillid ved at skabe ordentlig arbejdspladser, belønne ansatte behørigt, investerer i lokalsamfundene og betale deres skatter.

-AK

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere