05.05.2017 | Samfund
Bæredygtigt marked for 7.000 mia. kr. i Indien
Potentialet for bæredygtig forretning er enormt i Indien, viser ny rapport. Økonomiske muligheder for 1.000 mia. dollars og 72 mio. job ligger og venter – men der skal også massive investeringer til.
Der er et enormt potentiale for bæredygtige investeringer i Indien, bl.a. her i New Delhi, hvor rapporten blev præsenteret i sidste uge.
Som vækstmarked er Indien – verdens næststørste nation målt på befolkningstal – et investeringsmål for stadig flere brancher og virksomheder fra hele kloden. Det gælder i særdeleshed også på bæredygtighedsområdet, viser en ny rapport.
Læs også: Indien vil følge konkret plan for at nå ambitiøst mål for solenergi
I analysen Better Business, Better World: India redegør den lokale Business & Sustainable Development Commission for, at virksomheder kan realisere potentielle gevinster på over en billion dollars (godt 6.800 mia. kr.) og skabe op mod 72 mio. job frem mod 2030 inden for fire centrale områder med bæredygtighed som det centrale parameter:
- Mad og landbrug: $290 mia. og 22 mio. job
- Byer: $187 mia. og 22 mio. job
- Energi og mineraler: $282 mia. og 16 mio. job
- Helbred og sundhed: $248 mia. og 12 mio. job
”Vores rapport viser, at der er et stærkt finansielt incitament for de virksomheder, der kan komme op med bæredygtige løsninger på Indiens udfordringer. Verden har brug for nytænkende erhvervsledere, investorer og iværksættere i Indien for at få åbnet op for disse muligheder og skabe en global økonomi, der ikke efterlader nogen i grøften”, siger formand for Business & Sustainable Development Commission, Mark Malloch-Brown.
Store investeringer påkrævet – social kontrakt essentiel
Rapporten blev offentliggjort ved et arrangement i New Delhi i sidste uge, der med UN Global Compact som vært også satte fokus på forretningsmulighederne i de 17 mål for bæredygtig global udvikling. Her understreger rapporten det store potentiale i at skabe grobund for opfyldelsen af målene.
”Virksomheder i Indien er i stigende grad begyndt at tage disse udfordringer til sig, men de bør gøre det i endnu højere tempo og større skala. Gennem rapporten og vores lokale event håber vi på at sætte gang i den næste bølge af ledere, investorer og iværksættere, der forstå SDG’ernes muligheder og er villige til at tage det næste skridt for at opnå dem”, siger UNGC’s danske direktør, Lise Kingo.
Det kræver imidlertid, at disse virksomheder er klar til at poste nogle penge i udviklingen. Således vurderer rapporten, at der i Indien er behov for årlige investeringer på 565 mia. dollars (godt 3.850 mia. kr.) om året frem til 2030. For at dække det gab, foreslår man at udvide og effektivisere brugen af blended funding, altså blandingen af offentlige og private investeringer.
Læs også: Ny platform skal bidrage til FN’s 17 verdensmål
Derudover peger rapporten på, at en ”ny social kontrakt” mellem virksomheder, regeringer og civilsamfundet er essentiel for at definere den private sektors rolle i en ny, mere fair økonomi. Virksomhederne bør starte med at rette ind efter rapportens anbefalinger: genopbygge tillid ved at skabe ordentlig arbejdspladser, belønne ansatte behørigt, investerer i lokalsamfundene og betale deres skatter.
-AK
Supply chain

Kunstig intelligens sikrer tech-startup millioninvestering
En kunstig intelligens, der kan minimere ressourcespild ved at sortere og analysere affald, resulterer i en millioninvestering i virksomheden Aris Robotics.
Klima, miljø og energi

Aktører mangler rammer for investering i biodiversitet
15 erhvervsorganisationer efterspørger regler og definitioner for, hvordan man kan investere hensigtsmæssigt i projekter med fyldestgørende krav for biodiversitet.
Klima, miljø og energi

En halv milliard kroner til ny havnaturfond skal understøtte naturgenopretning på havet
Med en ny havnaturfond vil et bredt politisk flertal skabe viden om miljø og natureffekterne af udbygningen af vindenergi på havet og til naturgenopretning i havet. "Den nye havnaturfond er et vigtigt skridt i retning af at skabe en bedre balance i vores havmiljø,” mener miljøministeren.
Klima, miljø og energi

Rapport: Massiv eksport af brint kræver politiske handling nu
Grøn brint kan blive Danmarks næste vindeventyr – CIP Fondens nye rapport viser hvordan.
Klima, miljø og energi

SAS sælger billetter til deres første elektriske flyvetur
Det danske flyselskab sælger snart billetter til deres første flyvning med elektrisk fly i 2028.
Klima, miljø og energi

IEA: Investering i solenergi overstiger nu olie
Ifølge det Internationale Energiagentur (IEA) forventer man for første gang nogensinde, at de globale investeringer i solenergi vil overgå olie.