09.06.2020  |  Klima, miljø og energi

BASF og Security Matters går sammen om at accelerere udviklingen af cirkulær økonomi for plast

Indhold fra partner Hvad er dette?

BASF har indgået et nyt samarbejde for at udvikle løsninger til sporbarhed og cirkularitet af plast. Plast kan bidrage til en mere bæredygtig fremtid, men for at kunne bevæge os mod en mere cirkulær økonomi er der brug for at mere plast bliver genanvendt.

  • BASFs forretning for plast-additiver stiller sin ekspertise som global markedsleder til rådighed
  • Teknologi fra Security Matters forbedrer sporbarheden og sorteringen af plast i værdikæden
  • Skabe ny værdi for plast for at tackle den globale udfordring

Security Matters, Ltd og BASF har indgået en aftale om at udvikle løsninger til sporbarhed og cirkularitet af plast. Hvis plast anvendes korrekt, bidrager det til en mere bæredygtig og ressourcestærk fremtid. Men for at kunne bevæge os mod en mere cirkulær økonomi, er der brug for, at mere plastaffald bliver genanvendt.

Selvom kemisk genanvendelse af plast er i hastig udvikling, så er den typiske genanvendelsesmetode stadig mekanisk. Som det er nu, så mister genanvendt plast sine mekaniske egenskaber og kvalitet sammenlignet med ny plast på grund af polymernedbrydning og overskydende restmateriale. Infrastrukturen for genanvendelse er desuden dyr og kompliceret, og så findes den ganske simpelt ikke i store dele af verden.

Gennem samarbejdet sigter Security Matters og BASF mod at finde en løsning på denne udfordring. Security Matters vil via sin teknologi muliggøre fysisk og digital sporing af genanvendelse i lukkede kredsløb, validere bæredygtighedskrav og forbedre sorteringen af plastaffald. BASF bidrager med omfattende erfaring inden for plastadditiver, regulatorisk knowhow og forståelse af plastens værdikæde. Begge virksomheder vil også kombinere deres forsknings- og udviklingsfunktioner som en del af aftalen.

Security Matters står for en track-and-trace-løsning, der markerer fysiske genstande med en unik kemisk-baseret stregkode og forbinder dem til en digital tvilling. Stregkoden kan tåle fremstillings- og genanvendelsesprocesser uden at ændre objektets udseende eller ydeevne. Ved hjælp af unik teknologi fanger stregkoden en lang række oplysninger, der er indlejret i plasten, og kan bruges til at fuldende plastens cyklus.

”For at tackle den globale udfordring er vi nødt til at gentænke plastløsninger med fokus på hele deres livscyklus. Det er afgørende, at vi bevæger os mod en cirkulær tilgang, der giver os mulighed for at udvinde og genanvende plast så effektivt som muligt,” siger Achim Sties, som er Senior Vice President, Performance Chemicals Europe, BASF og fortsætter:

”Vi udvikler i fællesskab denne skelsættende teknologi, der kan opfange information om polymeren og om, hvordan plasten bevæger sig gennem hele produktions- og distributionsprocessen. Vi vil være i stand til at udvikle en passende additiv-pakke til vores kunder og andre aktører i værdikæden, der bruger genanvendt materiale til at udnytte ressourcerne i højere grad og øge ressourceproduktiviteten.”

”Vi er stolte af at samarbejde med BASF, der er global leder inden for plastadditiver. Dette samarbejde er det første skridt mod at vise, hvordan vores teknologi kan bruges i en cirkulær tilgang. Ved at opnå gennemsigtighed om et produkts livscyklus kan vi skabe et fuldstændig teknologidrevet økosystem, der fremmer cirkularitet og bæredygtighed for plast. Sammen kan vi fremskynde plastindustriens udvikling mod at blive mere innovativ, modstandsdygtig og produktiv, ”siger Haggai Alon, der er grundlægger og administrerende direktør hos Security Matters, Ltd.

Mere fra BASF

BASF

www.basf.com/dk

Hos BASF skaber vi kemi for en bæredygtig fremtid. Vi kombinerer økonomisk succes med miljøbeskyttelse og social ansvarlighed. Mere end 110.000 ansatte i BASF Group arbejder for at bidrage til vores kunders succes. Vores kunder finder man i næsten alle brancher og lande over hele verden. Vores produktportefølje er opdelt i seks segmenter: Chemicals, Materials, Indu…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere