Berendsen uddanner, opkvalificerer og fastholder vaskerimedarbejderne under corona

Hvordan kan erhvervslivet fastholde dygtige medarbejdere, når regeringens lønkompensation er udfaset? Berendsen har igangsat flere initiativer: De har bl.a. sendt ca. 250 produktionsmedarbejdere på danskkurser, som kvalificerer dem til vaskeriuddannelsen

Danskundervisning som springbræt til vaskeriuddannelsen

Som tekstilleverandør til størstedelen af landets hoteller og restauranter er Berendsen naturligvis påvirket af den faldende turisme, nedlukningerne og de fortsatte corona-restriktioner blandt deres kunder. I foråret valgte Berendsen at standse driften af flere af deres hotel- og restaurantvaskerier og hjemsende produktionsmedarbejderne på lønkompensation for at beskytte forretningens økonomiske stabilitet og medarbejdernes job. Nu hvor de er vendt tilbage til arbejdspladsen, udnytter Berendsen månederne med færre arbejdsopgaver til at give dem kvalificeret sprogundervisning – og det er relevant, da ca. 98 % af produktionsmedarbejderne på nogle af Berendsens hotel- og restaurantvaskerier har en anden etnisk oprindelse end dansk.

”Vores dygtige medarbejdere er kernen og hjertet i vores forretning, og vi vil gøre alt for, at de trives og føler sig trygge i deres job – ligesom vi gerne vil bane vej for, at de kan dygtiggøre sig og få de stillinger hos os, som de drømmer om. Derfor har vi siden juni tilbudt VUC-kurser i dansk i arbejdstiden til ca. 250 af vores vaskerimedarbejdere, som får løn under kurserne, da SVU og Vaskerifonden dækker en del af vores lønomkostninger. Her kan medarbejderne opnå det niveau af dansk, som er nødvendigt for, at de på sigt kan gennemføre vaskeriuddannelsen og få en dyb forståelse for vaskeriprocesser – og det kan måske en dag åbne døre for dem til stillinger som team- og produktionsledere”, siger Berendsens HR-direktør Natja Hornsbæk Kleisdorff og fortsætter:

”Kurserne sikrer altså, at vi på samme tid kan fastholde vores medarbejdere, så de får mere ro og sikkerhed i hverdagen – og at vi kan opkvalificere dem, så at både de og vi står stærkere, når vi er på den anden side af corona”.

På Berendsens vaskeri i Ølsted får vaskerimedarbejderne også tilbudt sprogundervisning i lavsæsonerne. Læs mere her

Arbejdsfordeling skaber jobsikkerhed

For at fastholde medarbejderne i en tid med færre opgaver gør nogle af Berendsens vaskerier også brug af den midlertidige ordning om arbejdsfordeling. I Berendsens afdeling i Ølsted har produktionsmedarbejderne siden oktober arbejdet på nedsat tid, så de deles om de arbejdsopgaver, der er – og hver uge holder de 1 fridag på supplerende dagpenge fra det offentlige.

”Jeg ser vores arbejdsfordeling som et tegn på, at Berendsen ønsker at beholde os medarbejdere. Og vi er også rigtigt glade for, at ordningen gør det muligt for os at blive i vores job – det er et dejligt sted at arbejde, for vi er mange gode kollegaer og ledere, der hver uge sammen løser nogle arbejdsopgaver, som gør en stor forskel for vores kunder. Og det kan mærkes, at Berendsen ønsker at hjælpe alle os medarbejdere – både i en krisetid som nu, og når hverdagen bare er helt normal”, siger Hassan, produktionsmedarbejder hos Berendsen-vaskeriet i Ølsted.

Læs mere om hvordan arbejdsfordeling skaber jobsikkerhed blandt Berendsens medarbejdere i artiklen her

01.03.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Et mere miljøvenligt hotel med produkter fra Elis

01.03.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Få hjælp til klimaregnskabet med Elis’ CO2-beregner

15.02.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Overskudsvarme sendes fra Elis’ industrivaskeri til beboere i Kjellerup

14.02.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

QA Manager med stort omsorgshjerte – både internt og eksternt i virksomheden

22.11.2023Elis Danmark A/S

Sponseret

Hos Elis finder mennesker med psykiske udfordringer fodfæste

21.11.2023Elis Danmark A/S

Sponseret

Elis lancerer nu deres mest miljøvenlige måtte til dato