02.10.2018  |  Klima, miljø og energi

Berendsens nye klimamåtter inspirerer medarbejderne til gode miljøvaner på arbejdspladsen

Indhold fra partner Hvad er dette?

Danmark er rykket fra en 18. plads til en 9. plads på listen over lande, der forbruger flest ressourcer. Som et svar på det, har Berendsen lanceret et nyt sortiment af måtter, der skal hjælpe medarbejdere hos virksomheder til at tænke mere miljørigtigt.

Danmarks ressourceforbrug er steget – men danskerne tænker mere bæredygtigt

Behovet for at passe på naturens begrænsede ressourcer er mere presserende end nogensinde før – og både regeringen og landets virksomheder har lige nu fokus på at bidrage til FN's 17 verdensmål for en bæredygtig udvikling. Selvom kun 1 ud af 3 danske kommuner har en plan for, hvordan verdensmålene skal implementeres, viser en ny undersøgelse fra Deloitte, at 57 % af kommunerne i 2018 mener, at verdensmålene er vigtige for deres kommune.

På trods af landets aktuelle høje ressourceforbrug de seneste år, er danskerne også begyndt at tænke og agere mere klimavenligt på hjemmefronten. Ifølge en undersøgelse for Miljøstyrelsen kigger hver 2. forbruger i dag på miljøprofilen, når de skal vælge et produkt – og danskernes vandforbrug var i 2016 rekordlavt. Samtidig viste en Epinion-undersøgelse for DBA i 2017, at 56 % af danskerne havde købt en brugt vare indenfor det seneste år – og flere handler brugt pga. miljøhensyn.

Måtter skal sikre, at de miljøvenlige vaner udleves på arbejdspladsen

Berendsen leverer ca. 2,9 millioner rene måtter til danske virksomheder om året. Og nu lancerer Berendsen et nyt sortiment af klimamåtter, der kan inspirere virksomheders medarbejdere til ikke bare at udvise miljøvenlige vaner derhjemme – men også på jobbet. På måtterne er der trykt anerkendende budskaber som: "Tak fordi du ikke lader vandet løbe", "Tak fordi du sparer på papiret" og "Tak fordi du genbruger". Og ifølge Berendsen Danmarks Miljø- & arbejdsmiljøkonsulent, Dennis Smidt er de små daglige påmindelser vigtige for, at virksomheder kan efterleve miljøstrategierne:

"Danskernes forbedrede miljøvaner de seneste år vidner om, at de er motiverede til at sætte handling bag ønsket om at gøre noget godt for omverdenen. Og for de virksomheder, der har behov for at få deres miljøstrategier omsat til handling, er det i høj grad medarbejdernes ageren i hverdagen, der er det væsentlige. Derfor har det stor effekt, at medarbejderne hver dag – som det første, når de ankommer til virksomheden – træder ind på en dørmåtte, der takker dem for at handle ansvarligt. Det kan inspirere alle, der arbejder i og besøger virksomheden, til at gøre en lille, ekstra indsats for miljøet."

Økonomiske fordele ved miljøoptimering og FN's verdensmål

Ifølge internationale rapporter skaber FN's verdensmål forretningsmuligheder for mindst 12 billioner amerikanske dollar, da efterspørgslen på bæredygtige løsninger er så stor. Som landets førende tekstilservicepartner arbejder Berendsen dedikeret med verdensmålene, og ser det som et ansvar at bane vej for, at andre danske virksomheder bliver mere bæredygtige. Derfor indeholder Berendsens nye sortiment også måtter om alle verdensmålene:

"Vores måtter er et medie med en helt unik synlighed, som gør det nemt for virksomheder at sprede deres forretningsfremmende budskaber om verdensmålene til besøgende kunder og gæster – og samtidig kan de sympatiske budskaber internt være en hjælp til at fastholde og tiltrække medarbejdere. Men uanset om den enkelte virksomhed arbejder ud fra verdensmålene eller ej, er det jo altid en fordel for både miljøet og bundlinjen, når de ansatte sparer på naturens ressourcer i hverdagen", siger Dennis Smidt.

Du kan læse mere om Berendsens klimamåtte her

Hvis du vil vide mere om Berendsens miljøindsats og arbejde med FN's verdensmål, kan du læse CSR-rapporten her

Fakta om det globale klima:

Mere fra Berendsen Textil Service A/S

Berendsen Textil Service A/S

www.berendsen.dk

Berendsen Danmark tilbyder bæredygtige tekstil- og hygiejneløsninger og svanemærket vaskeriservice, hvor forbruget af vand, energi og vaskemidler ligger under Svanemærkets krav. Berendsen var én af de 10 første virksomheder i Danmark, der blev CSR-certificeret, og i 2019 blev Berendsen verdensmålcertificeret af Bureau Veritas som den første virks…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere