12.01.2022  |  Klima, miljø og energi

BESTSELLER lancerer cirkulær design guide og gør den tilgængelig for alle

Indhold fra partner Hvad er dette?

Med en ny standard for, hvordan BESTSELLER vil arbejde med og designe cirkulære kollektioner, vil den danske modevirksomhed skubbe på udviklingen i hele branchen. Derfor lægger BESTSELLER også guiden åbent frem, så alle kan benytte den og bidrage til de

BESTSELLERs tøj skal udvikles, produceres og bruges, så det holder længst muligt. Og samtidig så det også kan gøre gavn efter endt brug. Med en ny standard for, hvordan BESTSELLER vil arbejde med og designe cirkulære kollektioner, vil den danske modevirksomhed skubbe på udviklingen i hele branchen. Derfor lægger BESTSELLER også guiden åbent frem, så alle – ikke kun BESTSELLERs egne designere – kan benytte den og bidrage til det.

Til alle fremtidige cirkulære kollektioner vil BESTSELLERs designere og produktudviklere benytte det nye værktøj ’Circular Design Guide’. Guiden sætter standarden for, hvordan BESTSELLER vil arbejde for cirkulær genanvendelse og for mere bæredygtigt design. Samtidig skal den sikre, at alle beslutninger i et givent produkts cyklus – fra råvarer og produktion til brug og genanvendelse – overvejes nøje.

”Vi er helt overbeviste om, at det at designe til cirkularitet bliver en hel central del af modeindustriens bæredygtige fremtid,” siger Emma Bach Nørbæk, Project Specialist i BESTSELLERs Fashion FWD Lab og ansvarlig for guidens tilblivelse, og uddyber:

”Om et produkt kan blive cirkulært, afgøres fuldstændig af de beslutninger, som træffes af designere og produktudviklere. Derfor ville vi gerne gøre det nemmere at gennemskue, hvilke valg man skal tage for i sidste ende at skabe det bedst mulige produkt.”

Samarbejde på brancheniveau

BESTSELLER har en ultimativ ambition om at blive ’circular by design’. Blandt andet derfor har modehuset det seneste år også investeret i række innovative virksomheder, som bakker op om en cirkulær økonomi – med flere på vej. Cirkularitet i modebranchen bliver dog kun muligt, hvis det sker på tværs af alle og netop brancheniveau. Det er også en medvirkende årsag til, at BESTSELLER vælger at gøre sit nye cirkulære design-værktøj offentligt tilgængeligt for alle interesserede.

Den nye guide indeholder både detaljerige modeller og udvalgte case-eksempler. Guiden er udarbejdet i samarbejde med blandt andre Designskolen Kolding, der også er partner på ReSuit-projektet, som BESTSELLER ligeledes er en del af. ReSuit, ledet af Teknologisk Institut, har samlet en række centrale aktører, som vil flytte grænserne for tøjdesign, genanvendelsesteknologi og forbrugeradfærd.

“Overgangen til en bæredygtig og cirkulær fremtid kan være både kompleks og udfordrende. Derfor er det afgørende, at vi samarbejder med interessenter rundt om hele værdikæden, så alle kan lære af hinanden,” siger Cathryn Anneka Hall, Postdoc Researcher ved Designskolen Koldings ’Lab for Sustainability and Design’.

”At arbejde på denne måde betyder, at designere derefter kan træffe informerede beslutninger."

Hun bakkes op af Emma Bach Nørbæk, som anerkender at samarbejde både på tværs af og udenfor industrien er helt essentielt, hvis BESTSELLERs ambitiøse mål skal nås:

”Ligesom vi kan være afhængige af, at andre stiller deres viden og ekspertise til rådighed, ønsker vi også at bidrage til at andre kan blive klogere ved at kigge os over skulderen i vores cirkularitetsarbejde. Det er netop pointen med at frigive vores nye guide til fri afbenyttelse,” afslutter Emma Bach Nørbæk.

BESTSELLERs nye Circular Design Guide kan gratis findes på www.bestseller.com

Tags: BESTSELLER

Mere fra BESTSELLER

BESTSELLER

http://bestseller.com/

BESTSELLER er en international familieejet virksomhed, der via mere end 20 individuelle brands sælger modetøj, sko og accessories til kvinder, mænd, børn og teenagere. BESTSELLER har ca. 250 butikker i Danmark under brand-navne som VERO MODA, ONLY, JACK & JONES and VILA. BESTSELLER har en målsætning om at bidrage til udviklingen af en mere b…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere