08.07.2015

Better Cotton Initiative når 600 medlemmer

Organisationen Better Cotton Initiative (BCI) vokser for tiden med 25 nye medlemmer månedligt. Det er godt nyt for den globale produktion af bæredygtig bomuld, som forbedrer både miljø- og arbejdsvilkår i bomuldsproduktionen.

Målet er at 30 procent af den globale bomuldsproduktion er produceret som ’Better Cotton’ i 2020. Og med den stadige vækst i medlemsvirksomheder er BCI ikke i tvivl om at det skal de og medlemmerne nok nå.

For nylig nåede organisationen op på 600 medlemmer og er dermed godt på vej til at nå målsætningen for 2015 om 700 medlemmer. Det vil i så fald være det femte år i træk med en vækst i medlemstallet på over 50 procent.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”Det er samarbejdets kraft, vi ser her. Hele 600 deltagere i en global og kompleks forsyningskæde med et fælles mål – det er inspirerende”, udtaler Ruchira Joshi, Programme Director for Demand i BCI, i en pressemeddelelse mandag d. 6. juli 2015.

Danmark repræsenteres i BCI af Bestseller, IC Group og Beierholms væverier.

Bedre bomuld er bedre miljø og arbejdsvilkår
Ved udgangen af 2014 var tallet for den globale produktion af bomuld ud fra Better Cottons standard 8,7 procent. Det blev dyrket af 1.2 millioner bønder i 20 lande – hvilket var 65 procent flere end året før.

Fremdriften har ifølge Better Cottons hjemmeside især været drevet af 44 kendte brands og detailkæder, som har investeret i kapacitetsudvikling hos bønderne og trukket leverandører ind i arbejdet.

Læs også: H&M vil have 80% bæredygtig energi

BCI arbejder sammen med bomuldsfarmere for at promovere rimelige arbejdsvilkår og gøre Better Cotton til en mainstream råvåre. Better Cotton er produceret af farmere, der blandt andet bruger vand effektivt, tager hensyn til jorden ved at bruge så få kemikalier som muligt, og hvor kvaliteten af bomuldsfibrene er vigtige.

Better Cotton Initiative blev etableret som selvstændig organisation i 2009 og den første Better Cotton-høst fandt sted 2010-11.

Læs mere på organisationens hjemmeside her.

-EHS

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere