26.03.2015  |  Klima, miljø og energi

Blå blok modsætter sig nye CSR-krav

De blå partier på Christiansborg vil sikre, at private virksomheder ikke bliver tynget af for mange grønne krav og samfundsansvarlighed. Det skriver de fire erhvervsordførere fra de borgerlige partier.

Kim Andersen fra Venstre, Hans Kristian Skibby fra DF, Joachim B. Olsen fra Liberal Alliance og Brian Mikkelsen fra Det Konservative Folkeparti advarer mod de barslede EU-krav, som regeringen vil stille til virksomheder inden for CSR. Det skriver de fire erhvervsordførere i en kronik i Dagbladet Børsen. 

Læs også: Globalt CO2-udslip stagnerer

For det er allerede et stort arbejde at holde øje med forsyningskæden og sikre sig en grøn produktion:

"Vi skal huske på, at det er en meget omfattende opgave for virksomhederne at holde styr på CO2-emissioner i alle produktionsled, sociale forhold hos underleverandører og nu også miljøhensyn i og uden for virksomheden," skriver erhvervsordførerne.

Nok lovgivining allerede
De fire politikere retter skytset mod regeringens implementering af EU's nye regnskabsdirektiv. Et direktiv, som kan føre til flere CSR-krav, hvilket blå blok altså modsætter sig. For danske virksomheder er i forvejen gode til CSR, og der er allerede nu meget at være stolt af, siger repræsentanterne for blå blok.

Læs også: Minister indstiller Naturfredningsforeningen til pris

De ser gerne, at forretningen kommer i første række og frygter, at lovgivning bliver en hæmsko for vækst.

"Pas på, at samfundsansvar ikke bliver en møllesten om halsen på de virksomheder, der skal trække væksten," skriver de. 

Ordførerne vil sikre, at virksomhederne ikke skal "overimplementere de nye EU-krav", men kommer dog ikke med et bud på, hvordan EU's regnskabskrav skal mødes på anden vis. 

-JPN

Mere fra Joacim

Joacim Præst Nielsen

Redaktionsassistent

Uddannelse: Journalist ved Danmarks Medie- & Journalisthøjskole 2011-2015 og Institut Hautes Études de Communication Sociale i Bruxelles. Kandidatstuderende ved Center for Mellemøststudier, Syddansk Universitet. Udlært som journalist ved Udenrigsministeriets Presseenhed, Dagbladet Børsen. Fokusområder: Internationale relationer, EU, erhvervsjournalistik og virksomheder i hans arbejds- og studi…

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere