20.05.2019  |  Klima, miljø og energi

Brancheorganisationer ser positivt på klimamål

Dansk Industri og Dansk Metal mener, at ambitiøse klimamål er en fordel for virksomhederne. Derfor støtter begge organisationer op om Socialdemokratiets 2030-forslag om at reducere kulstofudslippet med 60 procent.

Fagforeningen Dansk Metal og erhvervsorganisationen Dansk Industri (DI) ser positivt på Socialdemokratiets nye udspil om at sænke CO2-udslippet med 60 procent i 2030. Organisationerne står nemlig fast ved, at klimamålsætninger er et plus for industrien. Det skriver Børsen.

Læs også: Danmark når først klimamål om 100 år, hvis tempoet fortsætter

Ifølge Trine Roed, direktør i DI har danske virksomheder rigtig mange kompetencer i forhold til den grønne omstilling. Derfor mener hun, at de nemt drage fordel af et øget politisk krav om at reducere kulstofudledningen.

Formanden for Dansk Metal, Claus Jensen, udtrykker samme holdning.

”Vi synes, det er godt, vi har ambitiøse mål, men det kræver, der bliver forsket intensivt, for vi klarer det ikke ved bare at skære ned i udledning af drivhusgasser. Vi er også nødt til at finde nye løsninger”, siger han, til Børsen.

Læs også: Elgiganten tester transport med biogas fra svensk distributionscenter

Forslaget fra Socialdemokratiet handler blandt andet om at indføre en bindende klimalov og have 500.000 klimavenlige biler i 2030. Derudover skal der opføres yderligere to havvindmølleparker på minimum 800 megawatt hver.

- SDN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere