01.04.2019

Elgiganten tester transport med biogas fra svensk distributionscenter

Elgiganten og partnerne Volvo Lastbiler og Gasum har indgået en aftale om at dele af transporten fra distributionscenteret i svenske Jönköping i en testperiode skal ske på flydende biogas.

En del af transporten fra Elgigantens nordiske distributionscenter i svenske Jönköping kommer i en testperiode til at ske på flydende biogas.

Læs også: Volvo leverer sine første fuldt ud elektriske lastbiler i Sverige

Det bliver resultatet af en ny aftale mellem Elgiganten og transportpartnerne Volvo Lastbiler og Gasum. Testperioden skal ses som en del af forberedelserne til Elgigantens nye transportaftaler, som fra og med foråret 2020 vil stille krav om, at dele af lastbilparken skal køre på fossilfrie brændstoffer.

”God logistik handler for os ikke alene om at få varerne fra A til B, men også om at de kommer frem på en både socialt og miljømæssig ansvarlig måde. Derfor ønsker vi også, at det sker med så lille negativ påvirkning som muligt på vores fælles miljø”, siger Elgigantens administrende direktør, Peder Stedal, og fortsætter:

"Det er noget vi har haft fokus på siden 2015, da vi lancerede konceptet ”Logistik med hjertet”. Testen med biogasdrevne lastbiler er vigtig for, at vi kan tage næste skridt og sænke udslippene fra langvejstransporter og bidrage til at nå EU-målene i 2030", siger han.

Gasum vil bygge flydende biogas-net
Når der i foråret 2020 indledes forhandlinger om nye transportaftaler i de nordiske lande, kan Gasums satsning på at bygge et nordisk net på 50 stationer med flydende biogas frem mod 2020 sikre, at fossilfri brændsel ved hjælp af netop biogas kan blive et af kravene.

”Når toneangivende selskaber som Elgiganten går i brechen for bæredygtig transport, så skal vi være der med infrastrukturen, som behøves for at kunne tilbyde et renere energialternativ”, siger Mikael Antonsson, Country Manager Traffic i Gasum.

Biogas reducerer CO2- og partikeludslip og bidrager til en cirkulær økonomi. Sammenlignet med tilsvarende dieselbiler udleder Volvos biogaslastbil 95 procent mindre CO2, ca. 40 procent mindre NOx og 95 procent færre partikler. Biogas udvindes af organisk affald, og i produktionsprocessen skabes desuden økologisk biogødning som et biprodukt.

Læs også: EU-enighed om CO2-mål for lastbiler

Volvo Lastbilers gasbiler drives af 100 procent flydende biogas. Mellem 70-100 transporter kører i dag dagligt fra Elgigantens hovedlager i Jönköping til mere end 250 destinationer i Norden. Håbet med den nye test er at reducere udledninger, uden at det kommer til at have negativ indvirkning på leverancen.

- JMA

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere