18.09.2018 | Kommunikation
Brandingeksperter kommer med 10 dogmer for bæredygtig branding
Ideen om dogmeregler, som vi kender fra 1990'ernes filmverden, bliver genbrugt af brandingeksperter for at kickstarte bæredygtige brands.
Brandingeksperterne Hanne Feldthus og Patrick Isaak kommer med 10 dogmeregler for fremtidens stærke brands på blogmindshare.dk. Kort fortalt mener de, at danskerne skal have et sæt regler for at kunne begrænse deres overforbrug – også selvom lysten er der.
Her kan dogmereglerne noget. Kodeordene er i følge dem forandring og momentum, når man skal bygge fremtidens brands på.
De 10 dogmeregler fra eksperterne er:
- Et dogmebrand opfordrer ikke til at forbruge mere, men skaber lyst til at forbruge bedre.
- Et dogmebrand gør det nemt, sjovt, spændende og måske ligefrem sexet at forandre den livsstil, der skaber problemer for mennesker, dyr, miljø og klima.
- Et dogmebrand arbejder på at udvikle produkter med længst mulig holdbarhed og gør det nemt at reparere dem, hvis de går i stykker.
- Et dogmebrand arbejder på at minimere køb og smid væk-kulturen.
- Et dogmebrand har ikke kun et inspirerende WHY, men et visionært og ambitiøst HOW, der kan skabe nye standarder.
- Et dogmebrand sætter sig officielle mål for at forbedre sin bæredygtighed for at vise et godt eksempel og skabe håb og virketrang.
- Et dogmebrand kommunikerer bredt, offensivt, ærligt og vedkommende om de forbedringer, man allerede har skabt for derigennem at påvirke den offentlige opinion.
- Et dogmebrand snyder sig ikke til social accept ved at skjule tvivlsomme produktionsprocesser og gemme sig bag en tidsrigtig brand-iscenesættelse.
- Et dogmebrand benytter sig ikke af såkaldt purposemarketing til at skjule tvivlsomme produktionsmetoder.
- Et dogmebrand samarbejder med andre om at skabe en bedre verden – forskere, myndigheder, Ngo’er, brancheorganisationer, samarbejdspartnere og ildsjæle
Du kan læse blogindlægget her: blogmindsshare.dk
- SN
Klima, miljø og energi

Store virksomheder finder det udfordrende at arbejde med SDG-mål
Ved DVCA’s årlige topmøde i november diskuterede investorer og rådgivere omkring dansk erhvervsliv de problematikker, der opstår ved at inkorporere og arbejde med FN’s 17 verdensmål.
Klima, miljø og energi

Nyt samarbejde skal forvandle rejeskaller til hundegodbidder
Teknologisk Institut indleder nyt samarbejde, der skal omdanne restprodukter fra rejeproduktionen til bæredygtigt foder til hunde. Det vil kræve ny teknologi, men også give mange fordele.
Klima, miljø og energi

Landstrømsekspert: ”Danmark er bagud, men vi har ikke tabt”
Danske PowerCon har inden længe 10 store landstrømsanlæg i drift, men ingen af dem er i Danmark. ”Der mangler måske noget medfinansiering”, siger medstifter Peter C. Knudsen om investeringerne i de fleksible anlæg, som kan gøre en stor forskel for ikke mindst krydstogtindustrien.
Kommunikation

Nordeas kunder kan nu aflæse deres CO2-aftryk på mobilen
Nordeas kunder kan nu få et indblik i deres CO2-aftryk via mobilbanken. Formålet er at inspirere til at handle mere klimavenligt.
Klima, miljø og energi

BMW Group melder sig ind i grønt shippingsamarbejde
BMW Group ønsker at gøre deres maritime transport mere bæredygtig, og i 2030 er målet udelukkende at gøre brug af nuludledningsfragtskibe. Derfor har selskabet netop meldt sig ind i alliancen "Getting to Zero Coalition".
Klima, miljø og energi

SAS klar med effektiv Airbus til gavn for miljøet
SAS har præsenteret selskabets nyeste og mest CO2-besparende fly, en Airbus A350, som led i en strategi, der skal gøre virksomhedens flåde mere klimavenlig inden 2023. Transportministeren er godt tilfreds.