18.11.2015  |  Klima, miljø og energi

Britisk stop for kulkraft i 2025

Den britiske regering har offentliggjort planer om at tage alle landets kulkraftværker ud af drift i 2025. Allerede fra 2023 vil de blive kraftigt begrænsede.

Storbritanniens energiforsyning ser ud til at blive en del grønnere om 10 år. Til den tid skal alle landets kulfyrede kraftværker – omkring 150 stk. – nemlig tages ud af drift, og allerede fra 2023 skal brugen af dem begrænses kraftigt. Det annoncerede den britiske regering her til morgen.

Læs også: OECD: Vi vil have bedre klima, men love og regler passer til fossile brændstoffer

Planen blev lanceret af Storbritanniens minister for energi og klimaforandringer, Amber Rudd (Conservatives), og hun lagde ikke skjul på ambitionerne:

"”Energisikkerhed kommer i første række, og jeg er fast besluttet på at sikre Storbritannien en sikker, økonomisk overkommelig og ren energiforsyning, som landets hårdtarbejdende familier og virksomheder kan stole på nu og i fremtiden. Vi har en udfordring i forhold underinvesteringer og aldrende kraftværker, som vi er nødt til at skifte ud med alternativer, der er driftssikre, rentable og hjælper med at reducere vores CO2-udledning",” sagde hun og tilføjede:

”"Det er ikke tilfredsstillende for en veludviklet økonomi som den britiske at skulle forlade sig på forurenende, CO2-tunge, 50 år gamle kulfyrede kraftværker. Det er ikke fremtiden. Vi er fast besluttede på at begrænse vores CO2-udslip på en så omkostningseffektiv måde som muligt og dette skridt vil gøre os til et af de første lande i den vestlige verden, der forpligter sig til trække kul ud af vores energisystem",” sagde Amber Rudd.

Læs også: London klar med elektrisk dobbeltdækker

Den britiske regering vil tidligt i 2016 starte arbejdet på at komme med en nærmere plan for lukningen af de mange værker i 2025, og de begrænsninger, der skal indføres fra 2023.

-AK

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere