11.12.2018  |  Klima, miljø og energi

Britisk supermarkedskæde bandlyser palmeolie, men det er ikke vejen frem, ifølge WWT

Britiske ’Iceland’ boykotter palmeolien i alle supermarkedets egne produkter, men det er ikke løsningen, lyder det fra Verdensnaturfonden WWF.

Den britiske supermarkedskæde ’Iceland’ fjerner al palmeolie fra sine egne produkter, fordi palmeolieproduktionen rammer både dyreliv og regnskov hårdt, skriver ekstrabladet.dk.

Læs også: Detailhandlere øger bæredygtigheden i forsyningskæden

Det er særligt orangutangerne i Malaysia og Indonesien, der mister deres hjem og levevilkår, fordi palmeolieindustrien fælder store dele af regnskoven for at få plads til palmetræer.

”Vi mener ikke, at en boykot af palmeolie er vejen frem, for hvis vi bare erstatter med andre typer af vegetabilsk olie, så får vi samme eller lignende problemer med andre typer af olieplanter, som faktisk vil fælde mere skov”, siger Jacob Fjalland, der er international programchef hos WWF i Danmark, til Ekstrabladet.

Danske supermarkeder vil ikke boykotte palmeolie
Ingen af de danske supermarkeder, som Ekstrabladet har spurgt, vil stoppe med at bruge palmeolie i deres produkter – det gælder både Rema 1000, Coop-koncernens butikker og kæder, der hører under Dagrofa.

De melder alle sammen ud, at de enten allerede benytter eller vil komme til at benytte RSPO-mærket palmeolie (Roundtable on Sustainable Palm Oil), som er et bæredygtighedscertifikat.

Men RSPO-certifikatet møder kritik fra WWF:

”Lige nu er standarden ikke så ambitiøs, som vi gerne så, at den var, men i og med at det er en standard, der er forhandlet på plads med industrien, så er der grænser for, hvor langt man kan komme på kort tid”, siger Jacob Fjalland til Ekstrabladet og tilføjer:

Læs også: Nyt EU-studie om produktion af palmeolie og certificeringsordninger

”Det gode er, at industrien faktisk bakker op, og at 20 procent af produktionen af palmeolie i dag er RSPO-certificeret. Jo flere supermarkeder og andre opkøbere der forpligter sig selv til at bruge RSPO-certificeret olie, desto mere vil standarden bryde igennem ude i produktionsleddet”.

- SDN

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere