16.06.2014  |  Kommunikation

Brosbøl: Vi skal skabe fremtidens byer sammen

Miljøminister Kirsten Brosbøl samlede mandag førende danske eksperter, kommunalfolk og arkitekter for at dele viden og komme med forslag til ministerens strategi for en bæredygtig byplanlægning.

Hvordan skaber man grønne, levende og trygge byer, hvor der både er plads til et aktivt byliv og til et erhvervs- og handelsliv?

Læs også: 70 mio. kroner til renere vand og mere genanvendelse

Det var flere end 50 af landets eksperter inden for bæredygtig byplanlægning mandag samlet i København for at finde ud af. Det skete til en 12-timer lang camp om bæredygtige byer. Her skulle de knække nogle af de miljø-, klima- og ressourcemæssige problemstillinger, som Danmark i fremtiden vil stå over for.

Men erfaringerne og løsningerne, som deltagerne fandt frem til på campen, kan også bruges her og nu i byplanlægningen i kommunerne.

”Bæredygtige byer er vejen frem, men det bliver kun til virkelighed, hvis vi kan få stregerne på tegnebrættet og alle de gode idéer integreret i hverdagen både hos befolkningen og i virksomhederne i byerne”, siger miljøminister Kirsten Brosbøl i en pressemeddelelse.

Campen fokuserede desuden på byernes ressourceforbrug og undersøgte, hvordan ressourcer som byggematerialer, vand og affald kan indgå i et kredsløb med kun meget lidt spild.

Vi skal bo i grønne og blå byer
Ifølge en undersøgelse fra Nordea-fonden mener otte ud af ti byboere, at grønne områder er vigtigere for livskvaliteten end eksempelvis at have en café i nærområdet.

Derfor diskuterede deltagerne også, hvordan man bedre kobler natur og by, så flere får adgang til grønne områder, hvor man kan stresse af, dyrke motion eller bare åbne en bog under et træ.

”Grønne områder er desuden vigtige i klimasikringen af vores byer, da parker, søer og kanaler kan være med til at gøre vores byer mere modstandsdygtige over for klimaforandringer, monsterregn og tørke”, siger miljøminister Kirsten Brosbøl.

Læs også: Miljøministeriet belønner grønne ideer

Campen blev afholdt på Carlsberg Museum & Business Centre i København.  

- JKK 

Mere fra Joe

Joe Kristian Kipp

  • CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere