21.10.2015  |  Klima, miljø og energi

Brug energien på at få en bæredygtig bundlinje

Indhold fra partner Hvad er dette?

Egetæpper er blandt verdens førende inden for miljøansvarlig produktion af tæpper. De har med Energy Management fra DONG Energy fået rådgivning om deres energiindkøb samt indgået et klimapartnerskab med det formål at sætte ekstra fokus på klimastrategi og energibesparelser. Ønsket var at gøre klimaindsatsen mere struktureret og få omsat strategi til konkrete aktiviteter.

Grønne tal på bundlinjen
Sammen har egetæpper og DONG Energy nedskrevet en mission for, hvordan egetæpper ser ud på miljøområdet om fem og ti år. Der er lavet målsætninger og kommet fokus på klimaforbedringer nu og i fremtiden. I samarbejde med DONG Energys energirådgiver er energiforbruget i gennem de sidste fem år nedbragt med godt 50 mio. kWh, hvilket svarer til ca. 20 % pr. år. I samme periode er CO2-udledningen reduceret med 24.000 tons.

Et skridt foran
Svend Aage Færch Nielsen, CEO, egetæpper A/S fortæller: “Vores konstante arbejde med fokus på klimaforbedringer og bæredygtig produktion stiller os i en fordelagtig konkurrenceposition, da vi oplever, at kunderne i langt højere grad efterspørger produkter fra virksomheder, der opfører sig ansvarligt – og det gør vi hos egetæpper. Det er vi stolte af.”

Fremtidigt fokus
Klimaindsatsen vil også fremover spille en stor rolle hos egetæpper, og ambitionerne er store og visionære. Et af fokusområderne i den nye klimastrategi handler om at betragte affald som en ressource. Jan Ladefoged, CSR Manager supplerer: "Vores løbende fokus på CSR har vist, at klimahensyn og god forretning går hånd i hånd. Havde vi ikke været et skridt foran, ville vi omsætningsmæssigt stå et helt andet sted i dag".

Resultaterne af samarbejdet med os

  • Energiforbruget er reduceret med 50 mio. kilowatt-timer på 5 år.
  • CO2-udledningen er begrænset med 24.000 tons.
  • Energy Management har styrket egetæppers konkurrencesituation.
  • Der er udarbejdet en 10-årig klimastrategi.
  • egetæpper har fået et middel til at styrke CSR-indsatsen.

Tags: Ørsted

Mere fra Ørsted

Ørsted

www.orsted.dk

  • info@orsted.dk
  • 99 55 11 11
  • Kraftværksvej 53 - Skærbæk , 7000 Fredericia

Vi vil skabe en verden, der udelukkende kører på grøn energiKlimaforandringer er en af de største udfordringer for livet på jorden. I dag kører verden primært på fossile brændsler. Vi bliver nødt til at ændre den måde, vi forsyner verden med energi på, og skifte fra sort til grøn energi. Hos Ørsted har vi en vision om en verden, der udelukkende kører på grøn energi. Vi vil revolutionere den måde,…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere